Author Topic: Dulciuri Montignac  (Read 56545 times)

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #165 on: February 07, 2012, 08:29:30 AM »
 :friends:
Multumesc, Conchi + Leea!
Arata criminal de bine, asa ca-i musai s-o prestez intr-un viitor indepartat ca sa-mi aduc la nivelul optim concentratia de endorfine  :hihi: secata ieri pe tren.
Conchi, o poti salva si intr-un index de retete dulciuri montignace?
 :mersi:

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Dulciuri Montignac
« Reply #166 on: February 07, 2012, 09:19:59 AM »
wow..... cu asta sarbatoresc cand ajung la 65 :)

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #167 on: February 08, 2012, 04:27:13 AM »
Conchi, o poti salva si intr-un index de retete dulciuri montignace?
 :mersi:

Done.  :D N-am mai avut chef aseara sa stau s-o pun la index, dar aveam de gand pana la sfarsitul saptamanii.  :kiss:
Veru  :hihi: prima data cand am citit ce ai scris, am inteles ca sarbatoresti cu asta cand ajungi la 65 de ani.  :shock:  :doh:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #168 on: February 08, 2012, 08:32:32 AM »
 :hahaha:
Exact asa am inteles si eu la prima citire, noroc c-am vazut-o o data pe Veru si stiu sigur ca pan' la 65 de ani mai e drum lung.
Merci, Conchi! :pup:

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #169 on: February 13, 2012, 00:22:31 AM »
Budinca de seminte de chia - Red Deer

intr-o cana de lapte rece de migdale (mie nu-mi place laptele-lapte, dar nu vad de ce n-ar iesi buna si cu lapte sau cu lapte de soia) pun 3 linguri de seminte de chia. Pun semintele incet-incet si amestec tot timpul ca sa nu se lipeasca intre ele. Asta-i partea cea mai dificila  ranjet
Apoi adaug fructe (afinele sunt preferatele mele) sau cacao (cu scortisoara si putin ginger cateodata) si sirop de agave sau miere - bineinteles ca voi n-o sa puneti miere.
O las pe counter cam o ora doua timp in care daca sunt prin bucatarie mai amestec prin ea. E buna (semintele se umfla extraordinar) si dupa 2 ore dar daca vreti consistenta budincii de orez trebuie lasata la frigider pana a doua zi.
Acuma voi vedeti daca ce-am zis eu cu semintele astea e adevarat - adica daca au indicele mic. N-as recomanda sa incepeti cu o cana de lapte si 3 linguri de seminte, poate la jumatate, semintele astea au efect laxativ ceva de speriat, mai tare decat psylliumul.
Oricum, ar fi bune de adaugat poate si la iaurtul pe care il consumati dimineata. Sunt una dintre cele mai tari super-foods la ora actuala (nu mai gasesc pe net un articol foarte bun, care m-a convins). Eu fac budinca din asta cam odata la doua saptamani.

Forget love... I'd rather fall in chocolate.

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Dulciuri Montignac
« Reply #170 on: March 07, 2012, 11:26:27 AM »
Fursecuri Monti

Vreau sa precizez ca reteta este de pe un alt site, nu este creatie proprie, e doar imbunatatita in functie de gusturile mele si ale baietilor mei :)

400 gr. faina de migdale
6 lg. sirop de agave
50 gr. unt topit + 50 ml. ulei
2 oua intregi
2 lgt. praf de copt
1 esenta vanilie sau rom
Optional – ciocolata de pus deasupra peste 70% sau cum a zis Teo gem :)

Eu le fac bile cu mana si apoi le presez cu o cutie de condimente, sunt cam lipicioase...

La cuptor am observat ca cel mai bine se fac daca dau cuptorul la foc mic (treapa 2 la cuptorul meu pe gaz) si pun tava sus.

eu ma gandeam sa incerc data viitoare sa pun si niste scortisoara in compozitie si deasupra ceva mere, dar cred ca nu vor avea timp sa se coaca merele ca se tin destul de putin la cuptor.


kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #171 on: March 07, 2012, 11:45:04 AM »
Cate trepte ai la cuptor?

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Dulciuri Montignac
« Reply #172 on: March 07, 2012, 12:07:10 PM »
8 trepte

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Dulciuri Montignac
« Reply #173 on: March 18, 2012, 11:41:33 AM »
PASCA DIN LAPTE



 :panic: Tocmai ce am dat peste rețeta asta pe foodgawker, site-ul meu preferat de păpici.
E un fel de pască cremoasă fără făină. Voila rețeta adaptată pentru noi:

1 păstaie vanilie
2 litri lapte
6 ouă
500 ml smântână slabă
100 g fructoză pudră
250 g unt moale
100-150 g caise deshidratate tăiate cubulețe
coajă de portocală
50 g nuci/migdale/alune tăiate bucăți

- Se taie păstaia de vanilie pe lung, se scot semințele. Se pun la fiert 2 litri lapte împreună cu vanilia (păstaia + semințele). 0
- Separat se bat 6 ouă cu 500 ml smântână slabă.
- Amestecul de oua se toarnă în lapte atunci când incepe sa clocoteasca. Se fierbe la foc mic, amestecând mereu, până ce începe să se separe zerul de brânză (nu trebuie neapărat să clocotească, ci să se coaguleze doar usor, ca atunci când facem brânză de vaci). Se ia de pe foc și se scoate păstaia de vanilie.
- Brânza rezultată se pune într-o sită acoperită cu tifon și se stoarce, dar nu prea tare (trebuie să rămână puțin umedă).
- Se freacă spumă untul moale, apoi se adaugă fructoza și se amestecă bine.
- Se amestecă bine untul cu brânza răcorită bine, apoi se pun caisele, coajă de portocală după gust și nucile/migdalele/alunele.
- Se toarnă compoziția într-o formă tapetată cu folie de plastic unsă pe interior cu puțin ulei (cu pensula) și se dă la frigider 12 ore sau la congelator 1-2 ore.

Eu am făcut doar 1/6 din porție, adică dintr-un ou, să o încerc. Se poate pune într-o formă mai frumoasă, de tartă, cu marginile ondulate, etc.


Althe

  • Legally FAB
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3428
Dulciuri Montignac
« Reply #174 on: March 18, 2012, 15:08:20 PM »
 :pofticios: :pofticios:
Aoleu ce minunatie, eu sunt moarta dupa deserturile de genul asta! 

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Dulciuri Montignac
« Reply #175 on: March 18, 2012, 15:48:08 PM »
Da, e  :yum: :yum:

Si mai are o calitate pentru care imi place de el: e rapid de facut.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #176 on: March 20, 2012, 10:45:01 AM »
Leea, arata minunat, dar mi-e teama s-o prepar din cauza momentului "se separa zerul de branza". E cam periculos, nu crezi? Daca ratez si iese un fiasco total?
Eu mi-am facut o dambla care ma bantuie din toamna incoace  :hihi: - tarta Bourdaloue cu pere si faina de migdale:



E orgasmica crema din faina de migdale, imi vine s-o consum cruda! :indragostit:

Mai am o dambla: tarta cu capsune, faina si fulgi de migdale  :hihi:.
« Last Edit: March 20, 2012, 11:27:56 AM by doctoreasa »

Nimphe

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 11872
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Dulciuri Montignac
« Reply #177 on: March 20, 2012, 11:24:48 AM »
Ce frumos arata si ce mai salivez la ea acum  :pofticios: :panic: Eu mi-am propus pana la Pastele catolic sa nu pun gura pe dulce   :box:
« Last Edit: March 20, 2012, 11:44:33 AM by Nimphe »
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #178 on: March 20, 2012, 11:34:20 AM »
Foarte fain arata! :aplauze:

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #179 on: March 20, 2012, 11:41:07 AM »
Vielen dank!

E gustoasa si, ce-i mai important, m-a umplut de endorfine  :lol:. Intrasem in black out.