Author Topic: Dulciuri Montignac  (Read 56864 times)

doctoreasa

  • Guest
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #195 on: April 18, 2013, 21:01:36 PM »
Nici metoda aceasta n-am incercat-o si cred ca-i voi da o sansa in toamna aceasta.
 :mersi:
Dar oare cat rezista gemul preparat dupa metoda aceasta (fara zahar)?

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #196 on: April 18, 2013, 23:44:16 PM »
Hilu  :panic: ce idee buna! Desi prunele astora sunt asa de scumpe  :evil: ca-ti vine sa le dai cu ele de cap.
Doc, magiunul se face fara zahar, si tine mult si bine.  :hihi: Eu stiu ca facea bunica (ea era diabetica) si nu se strica. Dar tin minte ca-l fierbea ore bune.  :mhm:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #197 on: April 19, 2013, 10:51:31 AM »
Eu asa am facut magiun ultimii 2 ani fara zahar, le-am fiert mai mult, am pus gemul cald-fierbinte in borcane si le-am intors invers, si asa le-am tinut. Dar dupa ce desfaceam borcanul trebui sa il consum in max o saptamana ca altfel nu mai era bun.
Si eu il prefer mai ascrisor asa, nu mi place sa fie dulce rau.

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #198 on: April 19, 2013, 17:16:11 PM »
Doc tine fara probleme. Mama asa face de ani de zile. Eu ce-am facut anul trecut s-a pastrat f bine. Procedeul e simplu pt ca nu trebuie sa amesteci in el pana transpira grinda. Le dai la cuptor intr-o cratita mai mare, la foc mic si le coci pana scad cam pe jumatate sa spunem. Cred ca am copt cam 3-4 ore.

Conchi, am luat prune din piata mare (piata Jean Talon- sora ta stie precis- toamna e ceva de vis) fiind in plin sezon, pe un cos de 10kg cred c-am dat vreo 12$. Nu mai stiu exact suma, dar chiar ceva nesemnificativ. Am planuri extinse :hihi: pt toamna asta. (pt conservaraie)

doctoreasa

  • Guest
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #199 on: April 19, 2013, 21:46:47 PM »
Deci... :hihi: toamna asta sunt hotarata sa ma pun pe pregatit "camara": magiun, dulceturi, compoturi, legume la congelator.
Am o piata super langa mine si am de gand sa ma pun pe bibilit bunataturi.
 :mersi:

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #200 on: April 20, 2013, 06:22:59 AM »
Hilu  :kiss: mersi, din pacate nu cred ca ajung prin toamna pe-acolo.  :think: Aici era un cosulet  cu $7, anul trecut.  :nervos:
Si eu am trecut la gospodareala serioasa pe iarna   :cooking: de anul trecut. Anul asta, ca si Hilu, am planuri extinse  :hihi: in sensul ca e si gemul pe lista.  :panic:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #201 on: April 23, 2013, 21:30:01 PM »
Cookies
care se pot manca ca atare (pe post de dulce) sau la micul dejun

250 g tarate de ovaz
25 g    xylitol
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
150 ml lapte cu putine grasimi
1 lingura ulei
2  albusuri
scortisoara
bucati de fructe prosapete sau congelate

Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si cele lichide in alt bol. Se toarna lichidul peste uscat :hihi: , se amesteca. Se pune cate o lingura din amestec pe o tava acoperita cu hartie de copt si se apasa un pic cu degetele. Se dau la cuptorul preincalzit la 190C convectie cam 17 minute.
Scortisoara si fructele sunt facultative, dar se potrivesc foarte bine.
Cel mai buni sunt inca un pic calduti.

claudinne

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3197
  • Reality it's on its way
    • Top Tour
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #202 on: April 24, 2013, 01:32:05 AM »
 :mersi: Ka, ii voi incerca in weekend!
Intelligence is relative

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #203 on: May 02, 2013, 05:03:49 AM »
Hilu  :kiss: mersi, din pacate nu cred ca ajung prin toamna pe-acolo.  :think: Aici era un cosulet  cu $7, anul trecut.  :nervos:
Si eu am trecut la gospodareala serioasa pe iarna   :cooking: de anul trecut. Anul asta, ca si Hilu, am planuri extinse  :hihi: in sensul ca e si gemul pe lista.  :panic:

Ah nu, piata am mentionat-o ca locatie de retinut pt sora ta, ca doar nu merita sa bati drumul pt asa ceva. Menonitii nu au? In Toronto precis ai gasi. Eu fac plimbarea asta o data pe an si vin f castigatoare de-acolo :lol:

O sa incerc biscuiteii kaluai.

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #204 on: May 15, 2013, 21:41:28 PM »
Nutella lui Laurent
(inca n-am apucat s-o incerc, dar cica are gust exact de nutella)

100 g unt (piure) de alune de padure
50 g  unt (piure) alb de migdale (adica din migdale dezpielitate)
50 g  unt (piure) maro de migdale (din migdale cu coaja pe ele)
80 g sirop de agave sau miere
100 g ciocolata 70%

Ciocolata se topeste la bain-Marie, se amesteca cu restul ingredientelor, gata!
Facultativ se mai poate adauga putin ulei de cocos (de-ala bun).

A nu se face portie mare pentru ca se intareste bine de tot in cateva zile (ca nah, n-are emulgatori chimici in ea) si nu se pune la frigider.
Incercati prima data cu jumatate din cantitati sau si mai putin.

Iepurica

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 7962
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #205 on: May 15, 2013, 21:59:25 PM »
Ka, daca pui cacao in loc de ciocolata, iese raw :lol:
Eventual merge si niste unt de cacao...
Dogs have owners. Cats have staff.

doctoreasa

  • Guest
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #206 on: May 15, 2013, 22:01:27 PM »
Aurolacu' intreaba Radio Erevan  :hihi:: alunele si migdalele se inmoaie prima data, sau asa cum le-a facut mama lor?

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #207 on: May 15, 2013, 22:02:35 PM »
@ Hasi: da, dar nu stiu daca mai are gustul ala de nutella adevarata... :nustiu:
@ doftorici: ei, unturile-s de cumparat :hihi:

Kary

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 4358
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #208 on: May 15, 2013, 22:32:40 PM »
Avem un amic care a lucrat la Ferrero si spunea ca alunele de padure care se folosesc in reteta de la Nutella sunt aduse de nu stiu unde si apoi au un proces special. Oricat s'au chinuit altii , de la alte firme, care fac creme de ciocolata cica nu ar fi reusit niciunul sa copie gustul in intregime  :hihi:
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

Iepurica

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 7962
    • Review-uri si pareri (I)Epuresti
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #209 on: May 15, 2013, 23:05:50 PM »
Ka, lasa ca probez eu ambele variante si dau raportul, ca am tot ce-mi trebuie si-s mare amatoare de asa ceva.
Doc, daca vrei sa-ti faci tu unturile acasa iti trebuie un blender puternic in care pui alunele neinmuiate, ca grasimea si apa nu prea se impaca :)
Dogs have owners. Cats have staff.