Author Topic: Dulciuri Montignac  (Read 56862 times)

happycat

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #180 on: March 20, 2012, 12:35:29 PM »
Valeu Doc cum poate sa arata tarta!!  :aplauze: :pofticios: :pofticios: Si mie imi place amestecul ala cu faina de migdale care se pune in tarte, yumyy!!!

angeldust

  • Administrator
  • fabulous
  • Posts: 15430
    • Testaholic
Dulciuri Montignac
« Reply #181 on: March 20, 2012, 13:16:03 PM »
Maaama cum arata tortul ala cu pere  :pofticios:  Pai dupa ce m-am chinuit sa mananc Monti toata ziua acum am dat iama in niste biscuiti dupa ce am vazut poza asta, Doftoreaso numa tu esti de vina!

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Dulciuri Montignac
« Reply #182 on: March 20, 2012, 16:13:35 PM »
 :aplauze: :aplauze: :pofticios: :pofticios: Doctoreaso, esti mare, ce mai! Asa tarta aratoasa n-am mai vazut de multa vreme. Ma straduiesc sa nu-mi inchipui ce gust poate avea  :hahaha:

A, sa nu uit: nicio problema cu separatul "zerului". Nu e ca la branza, unde poti rata totul la faza asta. Aici vezi ca face gramajoare, e gata! Doar e cu ou.

Frisky

  • fabulous
  • Posts: 3173
  • Looking at the autumn shade.
Dulciuri Montignac
« Reply #183 on: March 20, 2012, 20:10:28 PM »
Of, Doc, zici tu ca minunea asta nu ingrasa?!  Eu numai cand ma uit la ea, simt ca mi se depune...la inimioara.:sarcastic:

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #184 on: March 20, 2012, 21:07:08 PM »
 :mersi:
Multumesc pentru aprecieri!
Nu-i meritul meu, ci al revistelor culinare pe care le cumpar cu placere.
Frisky, sper sa nu ingrase  :hihi:, dar pana la urma o viata am, iar sunculitele m-au insotit in cea mai mare parte a timpului trait. Daca ar fi sa ma las invinsa de ele, nu m-as mai bucura de nimic.
Fuse o experienta placuta.

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Dulciuri Montignac
« Reply #185 on: March 21, 2012, 09:54:02 AM »
Wow ce bine arata Doc!!!!!
Daca suntem cuminti primim si reteta? :)

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #186 on: March 22, 2012, 08:35:41 AM »
Cu placere, Veru!
Numai ca am o problema cu cantitatile, nu respect retetele initiale si pun ochiometric, dupa cum vrea sufletelul meu. In plus, fiind retete adaptate la dieta MM, cantitatile variaza din cauza diferentei de densitate a ingredientelor, nu?
Revin cu reteta.

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Dulciuri Montignac
« Reply #187 on: March 22, 2012, 19:05:41 PM »
chapeau doctoressa! :aplauze:
si eu sunt amatoare de deserturi cu crema de migdale :yum: daca e si niste foitaj in schema sunt in al 9-lea cer :lol:

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #188 on: March 23, 2012, 03:30:19 AM »
 :panic: eu cum am pierdut asa ceva?  :shock:
Mama cum arata!!!  :pofticios: Astept si eu reteta.  :pray: Pentru mine e ok si ochiometrica, eu oricum sunt maestru la ochiometru, spre disperarea lui fiu-meu.  :hihi:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #189 on: March 23, 2012, 09:23:35 AM »
 :grouphug:
Va multumesc pentru aprecieri!
Reteta:

Tarta Bourdaloue

Ingrediente (pentru 6 portii)

Blat:
120g unt
1 ou
echivalentul a 50g zahar (sirop de agave, sau fructoza dupa gust)
cca o ceasca faina de soia
coaja rasa de lamaie
un varf de sare
Garnitura:
3 pere
100g pudra migdale
100g unt
indulcitor dupa gust
50ml Amaretto Disaronno sau rom  0-)
2 oua

Mod de preparare:
- se spala perele si se curata de coaja, se taie pe jumatate, se curata de seminte
- se oparesc intr-un litru de apa indulcita cca 5 minute, apoi se lasa pe o farfurie la racit
- se prepara blatul: se amesteca untul cu oul, se incorporeaza progresiv indulcitorul, faina, coaja de lamaie si sarea, se omogenizeaza compozitia, apoi se introduce la rece pt 30'
- se prepara crema de migdale: se freaca untul cu indulcitor pana rezulta o crema, apoi se incorporeaza ouale, pudra de migdale si se "parfumeaza" la sfarsit cu putin rom/ amaretto
- intr-o forma de tarte acoperita cu hartie de copt se aseaza blatul, tapetand si peretele formei + se inteapa cu o furculita blatul din loc in loc
- se toarna crema de migdale
- se aseaza frumos jumatatile de para pe care le-am taiat in prealabil in lamele fara a ajunge cu cutitul pana jos
- se introduce pentru 30' in cuptorul preincalzit la 180C
- se serveste calduta sau rece

Pofta buna!


Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Dulciuri Montignac
« Reply #190 on: March 30, 2012, 13:42:42 PM »
LEMON CURD



1/2 cana fructoza (eu am pus doar cam 1/3)
2 oua
1/2 cana suc de lamaie (= sucul de la aprox. 3-4 lamai, depinde cat sunt de mari si zemoase)
coaja de la 1 lamaie mare
50 g unt

Se bat bine ouale cu telul, se adauga fructoza, coaja si sucul de lamaie.
Se pune pe bain marie si se amesteca mereu cu telul pana incepe sa se ingroase.
Se adauga untul moale taiat bucatele si se mai fierbe 1 minut. In final va avea consistenta smantanii.
Se strecoara cat e calda.
Se da la frigider. Se poate pastra in borcan pana la 1 saptamana.
« Last Edit: March 30, 2012, 14:00:20 PM by Leea »

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #191 on: April 17, 2013, 14:53:09 PM »
Nu am incercat inca, dar sigur voi face cand mi se termina Topoloveniul.

Magiun de prune
din prune uscate
 
 150 g prune uscate
1 priza scortisoara
 
Se inmoaie 4 ore prunele in apa, se scurg, apoi se fac magiun cu blenderul, adaugandu-se si scortisoara.
Intr-un recipient inchis etans se pastreaza la frigider cateva zile.

 

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #192 on: April 17, 2013, 21:41:23 PM »
 :pofticios: ce bine suna. De incercat!
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

doctoreasa

  • Guest
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #193 on: April 17, 2013, 23:15:18 PM »
 :shock:
Nu m-am gandit vreodata la varianta aceasta, desi cumpar frecvent prune uscate, sunt printre preferatele mele.
Ia sa incerc reteta.
 :mersi:

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Re: Dulciuri Montignac
« Reply #194 on: April 18, 2013, 04:51:48 AM »
Eu am gasit asta toamna prune bistrite (aici se numesc italiene) si am facut magiun. Taiata pruna in jumate si desamburita :hihi: apoi data toata cantitatea la cuptor la foc miiic pana scade. Munca e doar la curatatul samburilori in rest, de amestecat daca ne aducem aminte.
E f bun, mai acrisor asa, dar mie-mi place.
« Last Edit: April 18, 2013, 04:55:34 AM by Hil »