Author Topic: Dulciuri Montignac  (Read 56546 times)

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #150 on: January 26, 2012, 10:55:14 AM »
Va multumesc din suflet! :pup:
Nimphe, forma aia te scapa de-o gramada de munca. Pur si simplu torni cremele, apoi introduci totul la rece.
Peretele lateral va iesi drept si uniform fara niciun efort.

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #151 on: January 26, 2012, 11:11:46 AM »
Eu am un inel de plastic de la Tupperware pentru treburi de-astea, e cam cu 1 cm mai mare decat forma de tort si astfel se poate imbraca tortul la umplut cu crema si pe parti, mie mi se pare o afacere buna.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #152 on: January 26, 2012, 18:53:28 PM »
Multumesc!
 :grouphug:

Bleky

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 2630
Dulciuri Montignac
« Reply #153 on: January 26, 2012, 19:49:33 PM »
Doc, sa-ti traiasca baiatul! sa fie sanatos si sa reuseasca tot ceeea ce-si propune! Tortul arata super fain si sunt convinsa ca a fost delicios!  :aplauze:

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Dulciuri Montignac
« Reply #154 on: January 26, 2012, 20:17:47 PM »
Doc  :aplauze: :aplauze: :aplauze:
Multi ani fericiti si norocosi baiatului tau! 

RedDeer

  • Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Posts: 3297
  • Truth is only as real as our delusion allows
Dulciuri Montignac
« Reply #155 on: January 26, 2012, 20:57:55 PM »
La multi ani baiatului, Doc! Cu multa sanatate si impliniri!
I have lived with many Zen masters, all of them cats

Anomis

  • important
  • Posts: 1266
Dulciuri Montignac
« Reply #156 on: January 26, 2012, 22:34:51 PM »
Arata fabulos tortul, Doc!  :indragostit:  :aplauze:  :aplauze:  :aplauze:  :aplauze:

Si eu cand am facut l-am umplut cu ganache batut spuma, dupa reteta lui Hil si a fost tortul cel mai bun ever (pt mine e raritate sa pun gura macar pe un tort). Dar suna bine si varianta cu mousse, e doar mai mult de lucru.

La multi ani cu multa fericire baiatului si sa va aduca multe bucurii in continuare!

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #157 on: January 27, 2012, 09:18:49 AM »
Va multumesc tuturor pentru urari si pentru atentia acordata mie si familiei mele. Inseamna ca va sunt draga  ;).
 :grouphug:

Anomis

  • important
  • Posts: 1266
Dulciuri Montignac
« Reply #158 on: January 27, 2012, 09:30:30 AM »
Bineinteles ca ne esti draga  :pup:.

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Dulciuri Montignac
« Reply #159 on: January 27, 2012, 10:19:29 AM »
Bineinteles ca ne esti foarte draga Doc ! :)  :friends:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #160 on: January 27, 2012, 10:59:19 AM »
Nee, de unde vii tu cu idei de-astea ca ne-ai fi putea cumva draga? :tafnos:  :think: :nu:

 :hihi: Ah, ce-ar fi viata pe forum fara doftorica noastra? :vai: Nici nu vreau sa ma gandesc! :lala:

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #161 on: January 27, 2012, 11:36:10 AM »
 :hahaha:
Hai c-o tai afara sa ma racoresc, altfel imi vor creste cornitze!
Sa puneti de-o spirala pentru cizme negre sexoase cu toc, va rog! :mersi: (tre' sa incep sportul dupa atatea ciocolatoase, iar mersul pe tocuri e un inceput bun  :hihi:)

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #162 on: January 28, 2012, 15:12:44 PM »
Doctore, cu intarziere ii spun si eu La multi ani! fiului tau si sa va bucurati de el.  :pup:
Intru sa va citesc de obicei de pe telefon,de la servici si ma enerveaza sa scriu de pe telefon, iar seara de acasa nu prea am timp.  :)
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #163 on: January 28, 2012, 17:39:27 PM »
 :friends:
Nu-i bai, Conchi!
Urarile sunt binevenite oricand.
Iti multumesc!

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #164 on: February 07, 2012, 04:26:57 AM »
SUFLEU DE BRANZA DULCE CONCHILEEA  :hohot:

(coproductie Leea si Conchi)

750 g branza de vaci bine stoarsa sau urda
6 oua mari
5 linguri fructoza
3 linguri lapte praf
250 ml smantana
coaja rasa de la o lamaie
1/2 baton de vanilie (semintele din el)
100 g unt topit
100 g caise uscate, taiate cubulete marunte)
un varf de cutit sare
(daca folositi urda in loc de branza, se cere si zeama de lamaie)

Branza se zdrobeste bine, se adauga cele 6 galbenusuri, apoi toate celelalte ingrediente si se amesteca bine. La sfarsit se pun si cele 6 albusuri batute spuma cu un varf de cutit de sare si se incorporeaza in compozitie amestecand usor.
Se toarna totul intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 45 minute, pana ce se rumeneste pe deasupra.

Reteta asta eu o fac de Paste de obicei, pe post de pasca. Merge bine si cu un sos de vanilie.

SOS DE VANILIE
Se freaca bine 2 galbenusuri cu 2 linguri fructoza; se adauga 5 linguri lapte. Se pune pe foc sa se ingroase, apoi, cand s-a racit, se adauga putina vanilie si 100-150 ml frisca.

Din albusurile ramase de la sos se poate face o glazura pentru sufleu, astfel:
Se bat albusurile cu 3 linguri fructoza si putina coaja de lamaie. Se toarna peste sufleu dupa aprox. 30 minute de copt (atentie, nu scoateti tava complet din cuptor si nu o scuturati prea tare, ca se va prabusi sufleul). Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se va rumeni usor, iar cand se racoreste face broboane.



Eu am pus cele 2 albusuri ramase de la sosul de vanile direct in compozitia de branza, ca n-am avut rabdare sa mai pun deasupra si sa mai bag o data la cuptor. Caisele uscate le-am scos, ca sa fie de faza 1, si am indulcit cu sirop de agave (masura mea de baza in bucatarie, ochiometru  :P). Lapte praf n-am avut deloc si nici chef sa mai ies din casa, asa ca am facut fara, dar e bun si asa.
Deasupra am pus niste fructe de padure (am avut in congelator), merg bine cu sosul de vanilie, ca sunt acrisoare.
« Last Edit: February 07, 2012, 04:28:32 AM by Conchita »
Forget love... I'd rather fall in chocolate.