*

doctoreasa

Dulciuri Montignac
« Reply #15 on: July 11, 2009, 22:10:51 PM »
Haide, bre!
Sambata si duminica?
In Cta, de exemplu, e un magazin de genul asta la Carrefour. E deschis 7 zile din 7.

*

lotte

  • 802
Dulciuri Montignac
« Reply #16 on: July 11, 2009, 22:12:04 PM »
Eu cred ca exista plafar in fiecare piata centrala.
"If you don't know where you are going, any road will lead you there."

Dulciuri Montignac
« Reply #17 on: July 12, 2009, 13:49:31 PM »
Din pacate nu se gaseste chiar oriunde faina de naut, nus daca se gaseste in fiecare oras unde zici tu doctoreasa la Carrefour. Eu am cautata in Pt. intr-o gramada de magazine naturiste si la unul a zis ca face comanda si primeste peste o saptamana si asa am gasit si cand am luat mai era o punga.
Cand ma duc acasa o sa-mi fac provizii.
Love is a bird, she needs to fly.

Dulciuri Montignac
« Reply #18 on: July 12, 2009, 13:52:59 PM »
Faina de naut se poate comanda de pe net.
La o prima cautare am gasit pe produsenaturiste.ro si pe naturalmall.ro.

*

kalua

  • *
  • 22754
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #19 on: July 28, 2009, 19:41:42 PM »
Bomba de iaurt
un desert la care avem treaba cel mult 10 minute si-i excelent vara

500g iaurt
80-100g fructoza
maduva de la jumatate de baton de vanilie
400ml frisca
fructe, ori proaspete, ori congelate

Se amesteca iaurtul cu fructoza si vanilia. Frisca se bate si se adauga iaurtului dulce.
Intr-o strecuratoare mai mare se pune ori un prosop curat de bucatarie, ori doua foi de hartie de bucatarie. Strecuratoarea se aseaza pe un bol. In strecuratoare se toarna iaurtul si se lasa peste noapte la scurs (in bol se va scurge zerul) in frigider.
Se rastoarna pe un platou inainte de a fi servita si se decoreaza cu fructe proaspete sau decongelate.



*

ghemotoc

  • 2488
Dulciuri Montignac
« Reply #20 on: August 07, 2009, 17:52:39 PM »
Sorbet de zmeura/capsuni
Ingrediente: 450 g zmeura/capsuni, 2 linguri fructoza (sau chiar 1 lingura si jumatate), sucul de la o lamaie, 150 ml de apa.
Zmeura/capsunii se zdrobesc fin. Apa se pune la foc cu zahrul pt a se face un sirop care, dupa ce se raceste, se amesteca cu piureul de zmeura-capsuni si sucul de lamaie. Amestecul se pune la congelator.

Vedeti cu zaharul, cam cat de dulce il vreti.


Dulciuri Montignac
« Reply #21 on: September 04, 2009, 16:25:08 PM »
Buna! Sunt noua aici dar practic metoda Montignac de cateva luni...intrebarea mea e: se pot face clatite cu faina de soia? sau e mai potrivita cea de naut?

*

lotte

  • 802
Dulciuri Montignac
« Reply #22 on: September 05, 2009, 08:30:02 AM »
Buna Wildhoney, bine ai venit.
Foloseste faina de naut, ies clatite pufoase si gustoase.
"If you don't know where you are going, any road will lead you there."

*

albinuza

  • *
  • 2758
Dulciuri Montignac
« Reply #23 on: September 05, 2009, 09:39:22 AM »
Bine ai venit Wildhoney.
Eu folosesc faina de naut, din motivele spuse de Lotte!
Ne spui la celelalte topicuri ce rezultate ai obtinut? :kiss:
"Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit de mult."
                                        Constantin Brancusi.

*

Hil

  • 8256
Dulciuri Montignac
« Reply #24 on: September 05, 2009, 15:53:41 PM »
Bine c-ati raspuns pt ca aseara ma pregateam s-o sfatuiesc fix de-a-ndoaselea :silent:

welcome wildhoney

*

Conchita

  • 8015
Dulciuri Montignac
« Reply #25 on: September 05, 2009, 16:06:50 PM »
Hil  :hihi: acum am vazut, ca aseara m-am tot chiorat pe la diverse topicuri, dar degeaba.  :zapacit:
Wildhoney, bine ai venit!  :flori:
Eu nu folosesc faina de soia, in primul rand nu-mi place gustul de soia si in al 2-lea rand, se pare ca nici nu e bine sa consumam soia. Naturopata zicea ca aduce si asta un surplus de estrogen in organism, ceea ce nu e bine.
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

Hil

  • 8256
Dulciuri Montignac
« Reply #26 on: September 05, 2009, 16:21:26 PM »
:lol: nu zici c-am facut si sapaturi si am ajuns la concluzia ca ar trebuie sa dau un raspuns selectand varianta corecta dupa o metoda de eliminare folosita cu succes acum 30 de ani ''ala bala portocala, cioc, boc treci la loc'' :lol:

*

Conchita

  • 8015
Dulciuri Montignac
« Reply #27 on: September 06, 2009, 02:16:32 AM »
Tu esti o draguta si o saritoare.  :pup:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

ghemotoc

  • 2488
Dulciuri Montignac
« Reply #28 on: September 12, 2009, 22:32:17 PM »
Tocmai am facut niste batoane cu fulgi de ovaz. E o reteta rapida (nu dureaza mai mult de o ora), sunt bune si sunt MM :) Si sper ca de faza 1  :lol:

1/2 cana faina integrala
1 1/2 cana tarate
1 cana fulgi de ovaz
1/2 sau chiar mai putin cana ulei
1 albus
vreo 10 lg apa
1 lgt bicarbonat
2 lg mere sau fructoza (eu am pus miere ca nu am fructoza)
1 lgt scorsitoara
coaja/suc de lamaie

Glazura
vreo 5 bucatele de cioco conforma se topeste cu putina apa

Se amesteca faina si se adauga celelalte ingrediente. Se pune aluatul al frigider vreo 30 minute. Se modeleaza cu mana (eu mi-am tot umezit mainile ca sa le pot modela) si se dau la cuptor pe hartie de copt timp de 10 sau 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se dau prin glazura si eventual prin fulgi de ovaz.







*

doctoreasa

Dulciuri Montignac
« Reply #29 on: September 13, 2009, 00:51:45 AM »
Cum sunt la gust?