Author Topic: Dulciuri Montignac  (Read 56542 times)

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #135 on: January 25, 2012, 19:37:20 PM »
Bre!!!  :hihi:
Ii umplut cu mousse de ciucalata si acoperit de ganache de ciucalata + ciucalata razuita.
Nu-i Rigo Iancsi?
 :huh:
Eu asa-l gasii pe net, asa-l facui.
Io-te sectiunea:



Am gresit ceva?

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #136 on: January 25, 2012, 20:03:56 PM »
Eu nu-s deloc experta in chestii de RJ, dar mie imi ramasese in cap ca umplutura e ganache si pe deasupra vine o glazura de ciocolata. :nustiu:
Ei, nah, astea-s detalii :hihi: Ia zi-ne tu cat e de bun, eu am gura plina de saliva :doh: :hihi:
Azi e ziua copilului? :think:

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Dulciuri Montignac
« Reply #137 on: January 25, 2012, 21:17:26 PM »
 :panic:  Esti belea, Doc!  :aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze:

Eu o sterg iute de pe-aici  :pinguin:

Hil

  • Membru fondator
  • fabulous
  • Posts: 8378
Dulciuri Montignac
« Reply #138 on: January 25, 2012, 21:25:51 PM »
minunat tortul Doc :aplauze: 
la RJ-ul pe care-l stiu eu, crema este din ganache batut spuma. F simplu de executat.

Nimphe

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 11872
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Dulciuri Montignac
« Reply #139 on: January 25, 2012, 21:38:56 PM »
M-am uitat si la sectiune, ce era sa fac?  :nustiu:  :sarcastic:
Doc, felicitari  :indragostit: Arata de nota 10  :aplauze: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios: :pofticios:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Conchita

  • Moderator
  • fabulous
  • Posts: 8106
Dulciuri Montignac
« Reply #140 on: January 26, 2012, 04:26:39 AM »
Nimphe  :friends: ce crezi ca eu m-am rabdat?  :hihi:
Doc, n-ai gresit nimic, pune doar reteta.  :plec: Ma bate un gand sa o fac de ziua mea.  :D
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #141 on: January 26, 2012, 09:25:47 AM »
 :huh:
Aha, deci umplutura e ganache de cioco...Imi cer scuze, internetul asta mintzeste, domle, ceva de speriat! :hihi:
Ehh, noi sa fim sanatoase.
Dragelor, mancai 2 portii, iar eu nu consum a doua portie decat in cazuri extrem de rare.
E foarte ciocolatos si bun, iar blatul nu-i nevoie sa fie insiropat, e destul de moale si se mai inmoaie de la mousse.
Ai mei l-au servit incantati, dar lor le-am pus pe farfurie si o portie de inghetata de ciocolata, in caz ca vor sa se mai indulceasca.
O sa scriu reteta, nu-i cine stie ce, beleaua mare e ca eu le fac pe toate ochiometric si "dupa gust", asa ca nu bag mana in foc pentru exactitatea cantitatilor.

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #142 on: January 26, 2012, 09:32:14 AM »
Da, Ka.
Fuse ziua lui fiu-meu ieri. S-a nascut fix intr-o miercuri 25.01. inzapezita, iar ieri fuse miercuri 25.01, tot inzapezita.
 :)
« Last Edit: January 26, 2012, 10:11:51 AM by doctoreasa »

Teo

  • important
  • Posts: 1970
    • Cristina's World
Dulciuri Montignac
« Reply #143 on: January 26, 2012, 09:34:28 AM »
La multi ani baietului Doc!  :flori:
Sectiunea arata ciocolatos de bine  :aplauze:

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #144 on: January 26, 2012, 10:11:20 AM »
Rigo Jancsi montignac

Ingrediente blat:

5 oua
5 linguri sirop agave (puteti adauga cat va place)
200g miez nuca macinat (eu l-am macinat in blender)
un praf copt/ bicarbonat de sodiu
un varf sare
arome dupa gust: vanilie, rom
100g unt topit
2,5 linguri cacao
forma de tort cu fundul detasabil
hartie pt copt

Mousse de ciocolata:

150g ciocolata >70% cacao (ma gandesc ca se poate folosi cu succes ciocolata neagra cu aroma de portocala, lamaie, sau cu pepite de cafea - Cote d'Or are asa ceva si e de f buna calitate  ;); ciocolata Heidi e f buna, de asemenea)
6 galbenusuri oua
200g frisca batuta
sirop de agave dupa gust
esenta rom

Ganache de ciocolata:

200g ciocolata >70% cacao
125 frisca lichida
50g unt

In plus, 50g ciocolata neagra aromata razuita cu cutitul special pentru curatat legumele

Mod de preparare:

- se decupeaza din hartia de copt un cerc cu care se acopera fundul formei + banda pentru peretele lateral; se va folosi o forma cu fundul detasabil
- se separa albusurile de galbenusuri
- se bat albusurile spuma impreuna cu un varf de sare
- se adauga aroma + siropul de agave dupa gust si se continua mixarea pana cand rezulta o spuma de consistenta smantanii
- se adauga pe rand galbenusurile, untul topit si racit, cacaua, praful de copt/ bicarbonat de sodiu, miezul de nuca si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei
- se toarna in forma
- se introduce forma in cuptorul incalzit la 180 C pentru aprox. 35 - 40 minute
- se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca

Mousse au chocolat & asamblare:

- se topeste ciocolata in cuptorul cu microunde, sau dupa metoda clasica, apoi se lasa sa se raceasca fara a se intari
- se separa albusurile de galbenusuri
- se bat spuma galbenusurile impreuna cu siropul de agave si aroma dorita (eu am adaugat esenta de rom)
- se adauga putin cate putin ciocolata, amestecandu-se cu mixerul
- se adauga usor frisca batuta
- se omogenizeaza
- se taie blatul de tort in doua
- se pune primul strat de blat in forma de tort cu peretele detasabil, se toarta mousse-ul peste, se adauga al doilea strat de blat, se introduce la frigider pentru 20 minute
Obs: Este bine sa folositi forma cu perete detasabil, fiindca in modul acesta crema se va aseza si intari frumos pe laterala tortului  ;).

Ganache de ciocolata:

- se marunteste ciocolata
- frisca de pune intr-un ibric la incalzit pana se aduce la temperatura de fierbere
- dupa primul clocot, se ia de pe foc si se adauga putin cate putin fulgii de ciocolata pana la omogenizare
- se incorporeaza untul taiat cubulete/ fasii subtiri si se omogenizeaza compozitia
- se toarna peste tort, bineinteles, forma fiind inca montata
- se introduce la rece
Peste acest tort, dupa ce ati inlaturat forma, se adauga ciocolata neagra aromata razuita.
Pofta buna!
 :)











doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #145 on: January 26, 2012, 10:15:34 AM »
Multumesc, Teo!

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Dulciuri Montignac
« Reply #146 on: January 26, 2012, 10:20:39 AM »
Sa-ti traisca copilul :D , doftorici, sa ramana sanatos si ambitios cum e, sa aiba succese peste succese in toate domeniile vietii si tu sa fii o mama mandra de el in continuare!

doctoreasa

  • Guest
Dulciuri Montignac
« Reply #147 on: January 26, 2012, 10:25:18 AM »
 :friends:
Iti multumesc din suflet pentru urari, Ka!
Sa ne traiasca tuturor copiii si sa ne bucuram de realizarile lor!

Nimphe

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 11872
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Dulciuri Montignac
« Reply #148 on: January 26, 2012, 10:35:38 AM »
Doc, la multi ani baietului sclipitor :pup: Sa te faca mandra pana la adanci batraneti  ;)

Tortul asta e belea, iar acum ca am forma de tort  :D si nuci din gradina parintilor lui Herr S  ;) , am motive in plus sa incerc marea cu degetul  :lol:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

veruskin

  • fabulous
  • Posts: 2698
Dulciuri Montignac
« Reply #149 on: January 26, 2012, 10:46:11 AM »
Sa iti traiasca baiatul Doc, sa fie fericit , si sa iti aduca numai bucurii. La multi ani!

Tre sa ies repede de aici ca balosesc tastatura  :pofticios: