*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #30 on: January 10, 2011, 21:51:01 PM »
Vin pun din care-mi cade in mana, dar parca mai bine se potriveste cel alb.

*

doctoreasa

Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #31 on: January 10, 2011, 21:58:12 PM »
OK.
Multumesc!
A propos de vin.
Am baut doua sortimente de vin alb de Sarbatori, m-au impresionat profund si iremediabil! :lol:
La tine m-am gandit cand le-am savurat, parol!
Un Aligote si-un Frascati Frescobaldi parca, dar merg maine in "crama"  :hahaha: (le-am parcat la subsol, unde avem cuseta cu masina de spalat si uscatorul de rufe, taman la fix, stau la intuneric si temperatura optima) ca sa-ti spun exact cum le cheama si cine-i tatal lor.
Le avem parcate pe natii  :lol:, les italiens, les francaises, les americains.

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #32 on: January 10, 2011, 22:19:10 PM »
Eu pe alea americanesti nu mai pun gura de cand au voie sa umble cu cioara vopsita la ele.
Da, chiar sa-mi spui, neaparat! :pray: :pup: Mai ales la astea albe am eu lacune mari si cred ca n-am cumparat niciunul in viata mea de sa-mi placa de numa. :(

*

doctoreasa

Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #33 on: January 10, 2011, 22:30:37 PM »
 :hihi:
Pardon!
Les americains sunt Mr Jack Daniel's si Mr Jim Beam, pas de vin.
Cu atatea vinuri bune sub nas, nici sa ma plateasca, si nu ma ating de vinuri americane.
Trag maine poze si le pun la topicul de vinuri.

*

doctoreasa

Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #34 on: January 11, 2011, 13:12:41 PM »
Azi la pranz: salata cu avocado, jambon de Parma crocant si rosii sotate:


*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #35 on: January 11, 2011, 22:46:56 PM »
Mie mi-e mila sa prajesc sunca de Parma, saraca de ea. Si chiar dac-o faci crocanta, nu se blegeste de la umezeala legumelor? :think:

Iahnie de fasole (puchiteii aia inchisi la culoare sunt fulgi de chipotle :yum: )

*

Kary

  • *
  • 4358
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #36 on: January 11, 2011, 22:51:09 PM »
Ce-mi place topicul asta  :aplauze:
Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital

*

Conchita

  • 8043
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #37 on: January 11, 2011, 23:02:04 PM »
Ce pofta mi s-a facut de fasole.  :pofticios: Cred ca asta fac si eu maine, mai ales ca am si eu gogosari umpluti cu varza.  :D
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

doctoreasa

Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #38 on: January 12, 2011, 09:16:42 AM »
 :indragostit:
Asa as fi mancat niste muraturi ieri seara, da' de unde? :hihi:
Ti-as fura ardeiul ala instant!
Chipotle adicatelea ciboulette pre limba lui Voltaire?
Bre, am croncanit-o in ulei de masline si, dupa cum vezi, sta tzapana de zici ca-i apretata.
Asa e reteta lui nea "LAROUSSE Cuisine & Cie", asa prestez  ;).
O cheama de la mama ei "Jambon de Parme croustillant à l'avocat et coulis de tomate tiède" (mai putin oul fiert, ala l-am adaugat cu de la mine putere  :hihi:, iar salata Batavia era rucola in reteta originala)
Ieri am facut si musaca cu dovlecei - intaiasi data in cazul meu, pana acum am facut musaca cu vinete, varza sau cartofi - si a fost o revelatie!
 :indragostit: :indragostit: :indragostit:
Am pus mult marar, iar deasupra un strat consistent de smantana cu 15% gr. amestecata cu ou si marar (e putin cam rumenita de la cuptor):

« Last Edit: January 12, 2011, 09:23:59 AM by doctoreasa »

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #39 on: January 12, 2011, 10:40:16 AM »
 :pofticios: :aplauze:
Doftorici, te rog sa-mi aduci aminte la vara de musacaua asta daca cumva se-ntampla s-o uit, neaparat trebuie facuta!

Chipotle sunt ardei iuti (mexicani parca) afumati. :yum: In Europa nici n-am auzit de ei, d-apoi sa-i mai sivad pe undeva. :nustiu:

*

doctoreasa

Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #40 on: January 12, 2011, 10:50:32 AM »
Aaaa, aia erau?
Mai, iti spun cu mana pe inima, e musai de facut! :okey: Revin cu musacaua in vara, 'nteles! ;)

*

Anomis

  • 1266
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #41 on: January 12, 2011, 21:22:57 PM »
Ce bine arata toate  :pofticios:. Si cand te gandesti ca nici nu ingrasa  :cheer:.

O sa incerc si eu saptamana aceasta varza varianta Kalua, ca suna tare bine. Poti te rog frumos sa scrii cum faci si iahnia de fasole  :pray::mersi:

Eu am facut salata coleslow, varianta Jamie Oliver. Mi-a placut mult.



*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #42 on: January 12, 2011, 23:14:29 PM »
Iahnia de fasole: calesc ceapa in ulei cu boia, adaug ardeiul taiat bucatele, apoi o conserva de rosii decojite si casapite. Fasolea fiarta in apa cat aproape s-o acopere, la fiert. Peste ea pun sosul de rosii, tarhon in otet, usturoi, frunze de dafin, niste vin, o dusca de otet, un strop de sirop de agave, sare, piper. Le las la foc mic sa se imprieteneasca si la urma vine patrunjelul verde tocat (cu tot cu codite!)

Achar Gosht, o tocanita pakistaneza (cu piept de pui aici) cu orez salbatic si raita de castraveti



*

doctoreasa

Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #43 on: January 12, 2011, 23:24:28 PM »
 :pofticios:
Salata anomisiana trebuie incercata (ce contine?  :mersi:), iar tocanita asta...e iute rau? :nehotarat: Ca daca nu e prea iute, merita incercata si ea ;).
Harnicutelor!
 :aplauze:

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Ce am bucatarit azi - Montignac
« Reply #44 on: January 12, 2011, 23:45:45 PM »
Tocanita-i chiar iute bine :hihi: , dar eu am folosit o amestecatura gata cumparata, daca pui condimentele tu, poti s-o neutralizezi.
Apropo de amestecuri de condimente, in concediu m-am pus de cateva ori in fata rafturilor de vreo 3m lungime si vreo 2,5 inaltime cu asa ceva si le-am luat pe rand la studiat ingredientele, sa fie conforme. :hihi: Am petrecut ceva timp acolo. :lol: