Author Topic: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2  (Read 31237 times)

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #225 on: July 22, 2014, 10:01:52 AM »
Quinoa am pus la tabouleh (care-i asa galbejita de la curcuma cu care a fiert).

daria

  • Core Team
  • fabulous
  • *
  • Posts: 5265
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #226 on: July 22, 2014, 10:06:35 AM »
Multumesc frumos, Ka  :mersi:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #227 on: August 02, 2014, 22:51:44 PM »
Din niste resturi de mancarica (tocanita) de dovlecei puse intr-o tav'soara, pe deasupra avocado si apoi ou si dat la cuptor


Salata preferata a copilului din vara asta: rucola cu parmezan. Aici si cu rosii si afine


Si salata mea preferata momentan: de ton cu avocado


Zilele trecute am facut ardei umpluti :pofticios: :yum: , dar n-am apucat sa-i pozez

Frisky

  • fabulous
  • Posts: 3173
  • Looking at the autumn shade.
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #228 on: August 03, 2014, 18:01:12 PM »
Este geniala salata asta cu ton si avocado. Am tot facut-o si eu in ultima vreme, dar am folosit si sardina picanta (conserva). Cred ca merge cu orice fel de peste (fara oase).  :like:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #229 on: August 04, 2014, 00:43:16 AM »
Azi am facut dupa Ottolenghi
salata de gulie cu za'atar


la chiftelute din mangold (sfecla elvetiana)


Nu degeaba are asa succes omul asta cu restaurantul lui :yum:

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #230 on: August 04, 2014, 10:43:47 AM »
 :pofticios: Ce idee buna cu salata aia! Gulia e una dintre legumele mele preferate ever. Si cred ca mai am si un pliculet de sumac. Sa traiesti, Ka!  :pup:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #231 on: August 07, 2014, 18:45:37 PM »
Pancake cu pudra proteica cu afine


Medalioane de porc cu salata de varza de Savoia

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #232 on: August 08, 2014, 07:34:32 AM »
 :pofticios: Ka, din ce e facuta pudra ta proteica? Eu am citit pe o cutie ca era extrasa din zer si m-am crispat  :panic: Dar parca am citit undeva ca se face si din seminte de canepa, parca  :think: Oricum, arata demential clatituta!

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #233 on: August 08, 2014, 09:35:32 AM »
Ingredientul principal e proteina de soia, dar contine si extract de zer. Drept sa spun, de folosit din an in Pasti, nu ma deranjeaza treaba asta. Dar totusi ia sa ma uit eu pe iHerb de care au :D

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #234 on: August 10, 2014, 09:35:45 AM »
Spaghete din sfecla rosie (cruda) cu sos de dovlecei si feta (sosul gatit :lol: )


Pentru domnul casei cu niste branza de capra in bacon


Sopa seca


Salata de rucola cu rosii, pecorino batran si bucatele de snitel din piept de curcan (panada cu tarate)

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #235 on: August 10, 2014, 10:17:52 AM »
 :pofticios: Votez din toata inima cu rucola si cu snitelul.
Spaghetele din sfecla arata spectaculos. Cum faci sosul de dovlecei? Sa mai invatam si noi cate ceva.
Pe sopa seca a trebuit s-o gugalesc  :hahaha:

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #236 on: August 10, 2014, 10:30:34 AM »
Am zis reteta de sos pe blog.
Sopa asta seca e o treaba tare, tare buna, se face repede, munca foarte putina, unde mai pui ca-i si o mancare ieftina ca braga. Si daca se lasa deoparte creme fraiche-ul, e de faza 1 curat. :like:

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #237 on: August 10, 2014, 10:54:28 AM »
 :mersi: Kalua! Se vor incerca si una, si alta!

Leea

  • nazdravan
  • Posts: 989
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #238 on: August 17, 2014, 22:09:21 PM »
Kalua, spune-mi si mie te rog reteta de snitel. Cum faci crusta.
Eu l-am facut azi snitele de pui la cuptor, fara ulei, pe hartie de copt (nu voiam prajeala, dar imi era pofta de snitel). Crusta am facut-o dupa ochi din oua, putina faina de naut, tarate de ovaz, susan si cascaval ras. De iesit au iesit foarte bune, dar la mijlocul timpului de coacere a trebuit sa inlocuiesc foaia de copt, ca sa nu se arda toate zemurile care s-au scurs din carne, si operatiunea a fost cam messy.

kalua

  • Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
  • Posts: 22866
    • Soapte culinare
Re: Ce am bucatarit azi - Montignac - 2
« Reply #239 on: August 17, 2014, 22:25:44 PM »
Eu snitelul cu cascaval il fac intotdeauna in tigaie (bucata de carne data prima data prin faina de naut, apoi prin ou cu parmezan ras nu prea fin). Pe alea in cuptor le fac din bucati mai mici si mai groase (ca un fel de nuggets), date prin faina de naut, apoi prin ou si apoi tavalite bine numai prin tarate de ovaz.