Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Verzi si uscate / Re: Palavrageala #rezista
« Last post by RedDeer on Yesterday at 22:19:05 »
Eu eram la 20 km distanta cand s-a intamplat. Vezi in alte parti si parca nu e real. Cand e aproape, atunci simti. Toata lumea e down astazi. E o atmosfera trista. Eu n-am putut dormi. Nu ca m-as fi gandit tot acolo, dar ceva s-a strecurat in subconstient si bine nu mi-a fost. O sa fie mai bine mai incolo, sunt convinsa. Primele zile sunt mai grele.
2
Verzi si uscate / Re: Palavrageala #rezista
« Last post by Testaholic on Yesterday at 09:39:36 »
Ce fac fetele, toata lumea ok? Am vazut acum stirea cu nebunul ce a intrat cu masina in multime si a omorat o gramada in Toronto. :(
3
In bucatarie / Re: Paine
« Last post by RedDeer on April 21, 2018, 22:58:44 PM »
Hil, painea nu acrisoara dupa gustul meu.
Eu nu prea aplic vreo metoda consistenta la mentinerea starterului. Adica am grija sa pun cantitati egale de apa si faina, dar odata ma pus 30/30 g altadata am pus 20/20, altadata 50/50 in functie de cat de multa maia mi s-a parut ca am nevoie. Habar n-am daca fac bine sau gresit (cel mai probabil gresit, dar asta se va vedea poate mai tarziu - pana acum merge) pentru ca sunt sincera si marturisesc, nu am rabdare sa citesc si sa ma documentez. Mie imi trebuie metoda cea mai simpla si daca s-ar putea infailibila  :hihi:. Mai ales imi place sa memorez reteta si sa execut operatiunile fara sa ma tot opresc sa citesc.

As vrea, daca ar fi posibil sa gasesc o metoda sa mai fac inca o paine in timpul saptamanii. Una singura nu ne ajunge. Dar habar n-am cum as putea sa execut reteta din moment ce eu sunt plecata de acasa  cate 10-11 ore.
4
Verzi si uscate / Re: Palavrageala #rezista
« Last post by kalua on April 20, 2018, 19:08:51 PM »
Pacat ca nu esti mai pe aproape
5
Verzi si uscate / Re: Palavrageala #rezista
« Last post by albinuza on April 20, 2018, 10:57:59 AM »
La Neunkirchen. La vreo 100 de km de Frankfurt
6
Verzi si uscate / Re: Palavrageala #rezista
« Last post by kalua on April 20, 2018, 09:21:30 AM »
Albina, unde in Germanica vii?  ranjet
7
In bucatarie / Re: Paine
« Last post by Hil on April 18, 2018, 18:26:02 PM »
Ce gust are painea Red?
E acrisoara?

Eu iau 10-20g de startes si adaug la o cantitate X de apa si faina.
120g starter as folosi numai daca sunt presata de timp si vreau sa am maiaua gata pt paine in sa spunem 4 ore.
Peste noapte cele 20g de starter lucreaza perfect faina si apa adaugate.


O formula faimoasa este Tartine bread. Faimoasa pt simplitatea si calitatea ei. Brutarii de casa sau de profesie, cum spuneam mai sus vorbesc in procentaje si tipul asta de la tartine are formula raportata la 1kg de faina .

Formulele brutarilor raporteaza toate ingrediente la faina.

in general proportiile pe care le vad sunt asa:

faina:100%
apa: 65-75% (expertii fac paini si cu 100% hidratare)
maia: 20%
sare: 2%


Tartine de ex, ia 1 lingura de maia si o sporeste adaugand 200g faina si 200g apa, apoi foloseste 200g la paine
Eu pun 150g cu 150g la o lingura de maia. Dimineata totul e spumos si bubbly.

Faza de autolyze in care se amesteca maiaua cu faina si apa, e faza in care i se permite glutenului sa se dezvolte putin.


Eu amestec toate astea doar cat sa se ude faina, apoi pun deoparte 30 minute pana la 2h.
Cand revin la aluat arata de parca cineva l-a framantat deja.
Acum adaug sarea si seminte daca folosesc (eu mai pun 25-50g apa) si framant, dar nu cu efort ci doar sa incorporez ingredientele.

Strech and fold se poate face si la 30' distanta.
Se face de doua ori si apoi trebuie lasat in pace aluatul pana se umfla (cam 2-3 ore la mine). Eu pun mai mereu painile la dospit peste noapte in frigider, calitatea si gustul se amelioreaza semnificativ cu dospirea asta la rece.

8
Corp si ten / Re: Jurnalul pielii mele (Skincare Diary)
« Last post by Hil on April 18, 2018, 18:12:05 PM »
iaca m-a deprimat articolul asta: https://beautyeditor.ca/2017/08/04/the-ordinary

practic de la TO recomanda

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane
The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%
The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%


in rest le-a gasit cons la toate.
- Argireline: is said to "relax" facial tension like Botox, but there are just too many reports of people experiencing sagging (!!)
- Matryxil: according to biochemist Loren Pickart, Matrixyl can cause the skin to create inflammatory scar proteins.
un cititor scrie in schimb: ''I don't think I would believe anything Loren Pickart has to say. He is the guy who pushes copper peptides and there have been many reports of bad reactions, some permanent, from his products. He does not allow anyone to say anything negative on his forums and deletes and bans them for doing such.''
- Buffet; matryxil, argireline: all peptide-based serums and while they may be okay short-term, I'm not convinced of their efficacy or long-term safety. Peptides are overrated and may interact negatively with other ingredients


Voi ce parere aveti?  :-s
(le-am pregatit pachetele la toate fetele din familie si acum sunt complet desumflata)

Altceva care mi s-a parut interesant (https://beautyeditor.ca/2017/06/09/salicylic-acid)

'Salicylic acid is a beta-hydroxy acid (BHA).

It's also the most common BHA, so I'm using the terms "salicylic acid" and "BHAs" interchangeably in this article. Other BHAs you might see on labels include:

salicylate
betaine salicylate
sodium salicylate
willow bark extract
beta hydroxybutanoic acid
tropic acid
trethocanic acid

All of these ingredients belong to the same family as aspirin (salicylates), and are anti-inflammatory and mildly antibacterial.'

Utilizare

'Blackheads, Clogged Pores and Acne
If you're struggling with any kind of congestion, a salicylic acid or BHA product is a must. Its ability to loosen plugs and dissolve debris in the pores can help with blackheads, clogs and active breakouts. Its antibacterial, anti-inflammatory properties can also fight P. acnes bacteria and calm inflamed pimples.

But I think the real magic is in salicylic acid's ability to PREVENT comedones from forming in the first place! That's where the daily low-dose application comes in. "Instead of treating pimples as they appear, it's more effective to use a gentle product that contains salicylic acid every day," says Dr. Whitney Bowe. "This helps prevent breakouts on a regular basis."  '
9
Verzi si uscate / Re: Palavrageala #rezista
« Last post by albinuza on April 18, 2018, 08:43:59 AM »
Buna dimineata!
Am racit ca un rahat!  :zapacit:
Luni plec in Germania. Cu munca. 4 saptamani. Sper sa manance si baiatul asta ceva sanatos cat sunt plecata. I-am zis sa cheme o fata sa ii faca o ciorba.  :hohot:
Noutati...
Eu sunt infertila.. mi-am facut control la trompe si una e infundata in totalitate si una 50%. Cand ma intorc din Germania ma duc sa imi fac laparoscopie sa vedem daca poate sa desfunde ceva. Daca nu....asta e...
Baby e in pioneze cu o masea de minte. De vreo 2 sapt. Sambata am fost la urgente, ieri pentru ca il durea mai tare decat inainte a fost iar la dentist si l-a mai curatat o data. E pe antibiotice si pe calmante. Si are o falca umflata care speram sa se dezumfle, ca daca nu ajunge la chirurgie sa il taie sa ii scoata infectia.
Sper pana luni cand plec sa se repare, ca asta moare in casa. Singur si amarat.
Atat :D

Va pup!
10
In bucatarie / Re: Paine
« Last post by RedDeer on April 17, 2018, 04:23:54 AM »
Am promis sa scriu reteta. Reteta pe care o am eu e parca cea mai simpla din ce am vazut. Bineinteles ca eu n-am avut rabdare sa studiez  :hihi: , dar am fost norocoasa ca a mers ok de la inceput.

Copiez asa cum am primit, nu mai fac editari.

Step 1( pregătirea) amesteci dimineața ( sa zicem ora 8 ... 120 g maia cu 120 apa si 120 făina .... amesteci si le lași pe counter la temp camerei  pana pe la ora 4 ( în acest timp ar treb sa se cam dubleze si începe sa fermenteze ai sa vezi niște bule mici la suprafața)

Step 2 ( se face aluatul)
300 maia din maiaua pregatita. Daca totul e ok ar trebui sa rezulte exact 300g din ce-ai pregatit dimineata
230 apa
460 făina
10 g sare
Se face slap and fold pentru 10 min. Adica dai cu aluatul de toti peretii :) . Nu chiar de pereti, dai de vasul in care ai pus aluatul. Izbesti si apoi il impaturesti. Dupa 10 minute consideri ca ti-ai facut workout-ul pe ziua respectiva. Rezisti tentatiei de a mai adauga faina cu toate ca la inceput e lipicioasa. Mai apoi se face elastica de ti-e mai mare dragul.

După care se lasă cam 2 ore sa se odihneasca pe counter temp camerei.

După 2 ore se fac 3 împăturiri( adică iei bomba aia de aluat si il tragi de coarne , aduci la mijloc.... lol nu știu dum sa explic)

Si il bagi la frigi peste noapte

Cd te trezești dimineața voioasa încălzești cuptorul la 500 grade ( înăuntru pui si o tava de aia de chec cu apa cam jum sa creezi un mediu umed ... bla bla bla..., bagi si capacul de la oala sa se încălzească la cuptor)
Cd a ajuns la 500 pui capacul( atenție e f fierbinte) si bagi la cuptor
Imediat cum ai băgat schimbi temp la 430
După 10 min scoți capacul
Si in cam inca 30 min pâinea e gata

Edit Later: Iti trebuie vas de fonta cu capac (Dutch oven)
Pages: [1] 2 3 ... 10