Vad ca nu v-am zis de meniul vegan pe care l-am facut
Crab cakes vegan cu salata, buni, dar nu m-au dat pe spate
Apoi am avut supa-crema de dovleac, asta-i intotdeauna yummy, vad ca n-am poza (servita in strachini de Korund
)
"Friptura" de seitan home made cu sos vanatoresc si radacini caramelizate la cuptor, salata de sfecla rosie
La asta am comentarii de facut:
taica-meu ma trage deoparte dupa si ma-ntreaba in soapta: aia n-a fost carne, nu-i asa?
Iar apoi (pe drum inspre casele lor) maica-mea a discutat cu matusa-mea, cea din urma a zis ca binenteles ca aia a fost carne, adica cum nu?
Sosul a fost de milioane (facut dupa capul meu, "prajit" bine, fara grasime, ceapa, radacinoase, stins cu supa de legume, adaugat smantana lichida vegetala, otet si dulceata de merisoare, piuretizat totul, laurma potrivit de gust cu sare, piper, otet si adaugata inca o lingura de dulceata de merisoare, care raman intregi). Si legumele au fost foarte apreciate, m-au intrebat cum le-am facut asa bune.
Desert cozonac vegan dupa linkul pus de Hil, nu mi s-a potrivit foarte bine reteta, aluatul era cam lichefiat, a trebuit sa adaug mult mai multa faina decat in reteta ca sa-l aduc la o consistenta cu care sa pot lucra mai departe
La gust a fost foarte bun. Am folosit zahar de cocos, de-aia-i mai inchis la culoare.