*

Hil

  • 8306
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #105 on: December 09, 2016, 02:21:09 AM »
Pfuaaai Kalua, eu acum vad minunatiile de anul trecut!  :indragostit: :aplauze:

Noi de Craciun suntem cam traditionali, la mine cu prajiturile e destrabalarea, altfel mancarurile includ sarmale si carnati, mr hil o sa aiba cele obisnuite, noi fetele o sa mancam sarmale de post (reteta cu ciuperci si mult praz i-a placut lui fii-mea asa ca o repet).
Poate vreo supa crema, chiar nu m-am gandit.

Noi de regula suntem cu prietenii, ba la unii, ba la altii, fiecare aduce ceva, dar mancarea in mare e traditionala.

Rasfoiam aseara pe blogul meu parasit si am dat dintr-una intr-alta de Dobos, dar il facusem asa cu forma de prajitura ca sa poata fi taiat cuburi, si fiecare cub avea caciulita cu zahar ars. Reteta e traditionala, forma nu. Deci asta va fi una dintre prajituri, cealalta va fi Saraberna :hihi: cred.

*

kalua

  • *
  • 22798
    • Soapte culinare
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #106 on: December 11, 2016, 12:51:27 PM »
 :panic: Mr.k a zis sa facem (facem :nehotarat: adica sa fac eu :lol: ) meniu vegan :panic: Dar asa fel incat sa nu se prinda lumea ca-i vegan :hihi:
Acum stau si ma gandesc ce si cum sa fac, vreau neaparat sa fie si ceva cu jackfruit. Am vazut numai la tv steak de jackfruit (au facut si servit intr-un steak house asta si au dat lumii sa incerce noul steak, si-au lins carnivorii si degetele :lol: si vroiau sa stie ce fel de carne e, atat de buna), dar nu gasesc de reteta de asa ceva. Si oricum, nu mai tin minte exact, dar parca la tv era facut din fructul proaspat si eu nu l-am vazut pe aici. De-aia va fi probabil aperitivul din jackfruit:
crab cakes sau, daca va fi mai cald, jackfruit "wraps" http://blog.fatfreevegan.com/2013/05/mu-shu-jackfruit-lettuce-wraps.html
supa vad eu daca fac sau nu si de care, asta nu-i o problrma
problema e felul principal: loafurile vegane se vad de la o posta ca-s "altceva". Am zis ca fac pentru Nina gulas, ea mananca asa ceva extrem de rar si pentru ea ar fi ceva deosebit, dar pentru ceilalti un gulas ramane un gulas, nothing special. Sarmale nici nu mi se pare ca s-ar potrivi la ce fac din jackfruit si, dupa cum am spus, fiecare are sarmale (normale) si acasa. Aveti vreo idee?
Desert cred ca cheesecake vegan, e bun si necomplicat de facut. Ca n-am nu stiu cat timp la dispozitie, pe 23 lucrez, mai e de facut pomul, Nina vine acasa pe 23 noaptea...
Sunt recunoscatoare pentru orice idee.

*

Hil

  • 8306
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #107 on: December 11, 2016, 15:43:52 PM »
Aici la marketul chinezesc exista jackfruit crud, dar nu am incercat niciodata, ala din conserva are oarecum consistenta ananasului, adica are o parte lemnoasa ce trebuie indepartata, nu-mi dau seama din ala crud cum se pot face steakuri.


Am scris dincolo idei, cel mai aproape de adevar e seitanul, cred ca sub forma de ribs sau beef wellington, sa-l poti ascude. Yuba beans, de care nu am auzit pana acum, arata interesant, dar de gust si consistenta nu stiu ce sa spun.

Deserturi vegane fara numar :hihi: http://www.fragrantvanilla.com/recipes/


*

kalua

  • *
  • 22798
    • Soapte culinare
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #108 on: December 11, 2016, 16:01:15 PM »
 :cheer: :mersi:
Asa am stabilit si cu Nina, din seitan sa fac. Acum sa vad daca ma invrednicesc sa fac si seitanul ca am zis ca nu mai fac vreodata :hihi: , la cat e de munca pentru o mana de seitan.
Apoi pe continentul american intotdeauna se gasesc mai multe exotice (si nu numai) decat aici. :(

*

Hil

  • 8306
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #109 on: December 11, 2016, 16:19:02 PM »
Kalua, am sharuit "undeva" pozele cu retetele lui Miyoko pt "beef" stock si pt seitan.
Seitanul asta zice ea tine la congelator 6 luni, eventual faci mai mult. Supa pt a-i da gust seitanului.

Am mai pus si o idee tare frumusica de aperitiv, dar e vegetarian.




*

kalua

  • *
  • 22798
    • Soapte culinare
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #110 on: December 11, 2016, 17:16:32 PM »
Am vazut :mersi: :pup:

*

Hil

  • 8306
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciu
« Reply #111 on: December 11, 2016, 17:38:05 PM »
Am mai pus supa odata ca am atasat de doua ori acelasi lucru  :buni:

Ah, daca vreti si cozonac vegan, asta e o reteta buna. Cred ca am inlocuit si uleiul cu sos de mere sau o parte din el, cert este ca a fost bun.

http://www.lauraadamache.ro/2015/03/cozonac-de-post.html#_


*

kalua

  • *
  • 22798
    • Soapte culinare
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #112 on: December 11, 2016, 21:32:18 PM »
Oh, da, cozonac trebuie neaparat facut :mersi:

*

Hil

  • 8306
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #113 on: January 05, 2017, 22:45:17 PM »
Noi am avut sarmale de post cu ciuperci si din cele cu carne, prajituri si am facut si un singur cozonacel sa miroasa frumos in casa.

Prajiturile, gata de voiaj spre casa prietenilor: am facut saraberne :hihi: , Petre Roman ( :huh: ) - modificata putin , alba ca zapada si doua feluri de praji cu foi de napolitana, ambele f bune.
 


*

RedDeer

  • *
  • 3219
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #114 on: January 05, 2017, 23:28:05 PM »
Hil, esti o zana maiastra!
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

kalua

  • *
  • 22798
    • Soapte culinare
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #115 on: January 06, 2017, 00:00:18 AM »
 :amorezat: :cald: :panic: :pofticios:

*

kalua

  • *
  • 22798
    • Soapte culinare
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #116 on: January 21, 2017, 14:44:02 PM »
Vad ca nu v-am zis de meniul vegan pe care l-am facut
Crab cakes vegan cu salata, buni, dar nu m-au dat pe spate


Apoi am avut supa-crema de dovleac, asta-i intotdeauna yummy, vad ca n-am poza (servita in strachini de Korund :indragostit: )

"Friptura" de seitan home made cu sos vanatoresc si radacini caramelizate la cuptor, salata de sfecla rosie

La asta am comentarii de facut:
taica-meu ma trage deoparte dupa si ma-ntreaba in soapta: aia n-a fost carne, nu-i asa? :lol: Iar apoi (pe drum inspre casele lor) maica-mea a discutat cu matusa-mea, cea din urma a zis ca binenteles ca aia a fost carne, adica cum nu? :lol:
Sosul a fost de milioane (facut dupa capul meu, "prajit" bine, fara grasime, ceapa, radacinoase, stins cu supa de legume, adaugat smantana lichida vegetala, otet si dulceata de merisoare, piuretizat totul, laurma potrivit de gust cu sare, piper, otet si adaugata inca o lingura de dulceata de merisoare, care raman intregi). Si legumele au fost foarte apreciate, m-au intrebat cum le-am facut asa bune.

Desert cozonac vegan dupa linkul pus de Hil, nu mi s-a potrivit foarte bine reteta, aluatul era cam lichefiat, a trebuit sa adaug mult mai multa faina decat in reteta ca sa-l aduc la o consistenta cu care sa pot lucra mai departe :nustiu: La gust a fost foarte bun. Am folosit zahar de cocos, de-aia-i mai inchis la culoare.

*

RedDeer

  • *
  • 3219
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #117 on: January 21, 2017, 15:53:28 PM »
Arata super bine!  :cheer:  Radacinoase la cuptor am facut si eu de Craciun si au iesit foarte bune. Am mai facut si sarmale vegan. In rest nu-mi amintesc nimic  :zapacit:
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

Hil

  • 8306
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #118 on: January 21, 2017, 17:55:48 PM »
 :pofticios: precis Nina a fost tare incantata.
Totul arata delicios!

Trebuie sa-i fac semn de carte sosului ca mi s-a umplut gura cu apa instantaneu!

In seitan ce ai pus?




*

kalua

  • *
  • 22798
    • Soapte culinare
Re: V-ati gandit deja la meniul festiv de Craciun?
« Reply #119 on: January 22, 2017, 13:37:06 PM »
Seitanul l-am facut din faina de alac si-am pus in el "vegeta" (facuta de mine), boia afumata, sos de soia.