*

kalua

  • *
  • 22866
    • Soapte culinare
Sfaturi pentru cumparaturi de alimente in supermarket
« on: April 26, 2015, 14:22:44 PM »
Sfaturi nu numai pentru produse bune, ci si pentru a contribui prin cumparatura noastra la un sistem ecologic si social bun. De fapt nimic nou, dar nu-i rau sa ne mai amintim de regilile astea din cand in cand :D
Gasiti rafturile cu produse bio si fair trade si uitati-va prima data acolo daca gasiti ce va trebuie
Favorizati cumparatul de la tejghea celui al produselor de pe raft, preambalate
Uitati-va la tara de provenienta, mai ales la fructe si legume. Produsele regionale, neumblate prin toata lumea, sunt preferabile
Cumparati produse sezonale (sezonal si regional!)
Nu luati bonul de casa, este din hartie termo cu un strat de BPA pe ea, prost pentru sanatatea noastra si pentru natura in general. La noi se poate spune la unele supermarketuri ca nu vrei bonul si nici nu-l printeaza (asta-i varianta cea mai buna)
Cumparati produse ale caror termen de valabilitate mic daca oricum aveti de gand sa le folositi repede. De obicei au si pretul redus :D . Le salvam de la aruncatul la gunoi (supermarketurilor le este impus prin lege s-o faca, se arunca zilnic tone de alimente bune la gunoi)
Faceti check la ingredientele din produse (toata lumea are telefonul la ea, daca vedeti vreu E sau altceva necunoscut la ingrediente, cautati repede pe net sa vedeti despre ce-i vorba)
Atentie la imbracamintea din supermarketuri, mai ales la cea din ofertele speciale. De obicei e produsa in conditii execrabile, cu materiale la fel.
Faceti lista de cumparaturi inainte si cumparati strict dupa ea. Se evita alimente care ajung la gunoi candva
Cumparati bauturile, apa, ambalate in sticla
Evitati pungile de plastic. Obisnuiti-va sa aveti la voi intotdeauna traiste din bumbac. Sau rafie. Sau un cos de nuiele in masina.