*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Ingrediente
« on: June 22, 2009, 01:46:24 AM »
Mi-a adus Mr.K cea mai buna sare pe care am gustat-o vreodata (de la Paris, Bon Marché), Diamant de Sel. Ba mai si arata foarte bine.

*

Nimphe

  • *
  • 11856
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Ingrediente
« Reply #1 on: August 01, 2009, 12:28:37 PM »
Mi s-a facut dor de aroma busuiocului, asa ca am luat niste crenugute de busuioc proaspat din piata. Ma uit la el si nu stiu ce sa fac cu el. Adica: se folosesc si frunzele, sau doar florile?
De asemenea, as vrea sa-l usuc si nu stiu daca sa-i las frunzele sau doar florile.

Cine ma poate sfatui? Multam ;)
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Ingrediente
« Reply #2 on: August 01, 2009, 14:37:17 PM »
Eu folosesc numai frunzele proaspete. Uscat i se pierde din aroma, eu nu folosesc decat proaspat sau congelat daca pun in mancaruri (sos de rosii, de ex.).

*

Nimphe

  • *
  • 11856
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Ingrediente
« Reply #3 on: August 01, 2009, 14:52:37 PM »
Atunci as putea sa-l congelez? Si deci se folosesc doar frunzele, fara florile alea?
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Ingrediente
« Reply #4 on: August 01, 2009, 15:26:06 PM »
Eu floare n-am folosit niciodata. Eu pe ala congelat il cumpar, dar am citit acum ca facut acasa nu-i bun deloc.  :(
Fa cel mai bine pesto din el sau il pui numai cu ulei sa-l folosesti la gatit.

*

janis

  • 1975
Ingrediente
« Reply #5 on: August 01, 2009, 16:07:03 PM »
Eu il iau din Kaufland sau din Carrefour proaspete in pungulite si le pun direct in congelator, si cand am nevoie le scot si le tai rapid, cat sunt inghetate. La fel fac si cu oregano si rozmarin, patrunjel (tai frunzele marunt inainte sa-l congelez), marar etc.
"Gona kick the darkness, 'till it bleeds daylight"

*

Nimphe

  • *
  • 11856
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Ingrediente
« Reply #6 on: January 15, 2010, 21:40:53 PM »
Am 2 pungi cu condimente indiene: garam masala si tandoori masala, le-am luat de la un targ de bunatati, de la niste indieni.
Am inteles eu bine sau tandoori e pt carnuri si garam pt mancaruri de legume? :?:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Ingrediente
« Reply #7 on: January 15, 2010, 21:50:17 PM »
Garam masala se foloseste la toate celea, eu o pun mai intotdeauna in sosuri (la mancarurile indiene), cand mancarea e aproape gata.
Tandoori masala se foloseste de obicei la carnuri care apoi sunt (original) bagate in cuptorul tandoori. De obicei se pune la marinat carnea in tandoori masala cu iaurt.

*

Nimphe

  • *
  • 11856
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Ingrediente
« Reply #8 on: January 15, 2010, 22:00:28 PM »
 :mersi:, Ka. Stiam ca tu imi vei raspunde, doar de la tine am aflat de condimentele - minune ;)
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

talita

  • 124
Ingrediente
« Reply #9 on: February 06, 2011, 13:05:57 PM »
Ati incercat cumva zaharul verde? azi am dat peste un articol si pare interesant:

„Green sugar (zaharul verde) este un indulcitor natural, vegetal, un extract de stevie. Citeste mai jos de ce sa il folosesti.

Stevia Rebaudiana este folosita de sute de ani ca indulcitor de populariile indigene. Extractul se face din frunzele plantei care sunt de 30 - 45 de ori mai dulci decat zaharul si pot fi folosite ca atare. Recoltarea frunzelor se face inainte de inflorirea plantei in cel mult 48 de ore.

    * este foarte bun pentru persoanele care sufera de diabet
    * regleaza greutatea organismului
    * stimuleaza secretia de insulina
    * este de 250-400 ori mai dulce decat zaharul
    * inlocuieste zaharul si mai ales indulcitorii sintetici presupusi cu risc cancerigen
    * nu produce carii
    * zero calorii
    * antimicrobian, antibacterian, antifungic”

site-ul firmei care-l face la noi

*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Ingrediente
« Reply #10 on: February 06, 2011, 13:37:42 PM »
Da, de stevie stiu cel putin montignacele de mult. Din 2011 este de gasit si-n Germania :cheer: , pana acum a fost interzis (de lobby-ul industriei zaharului :evil: ).
Nu l-am folosit pana acum, dar imi voi cumpara foarte probabil saptamana viitoare, sa fie acolo, in casa.

*

talita

  • 124
Ingrediente
« Reply #11 on: February 06, 2011, 14:01:44 PM »
Deci e pe bune? Fara calorii, fara efecte adverse, naturala? Atunci chiar suna bine. Eu nu prea is fan stevie, poate ai sa spui cum e gustul cand incerci?

*

kalua

  • *
  • 22763
    • Soapte culinare
Ingrediente
« Reply #12 on: February 06, 2011, 14:10:43 PM »
Pai nu e stevia aia de pus in ciorbe, asta e dulce si-atat. :)

*

M...

  • 5449
  • looking for the summer
Ingrediente
« Reply #13 on: April 14, 2011, 16:27:27 PM »
am cumparat Stevia dar nu ma impac cu ea. pe moment nu ma deranjeaza gustul dar are un after taste care ma urmareste vreo 2 ore dupa si imi da super greata. ma oftic.  :snif:
"The average dog is a nicer person than the average person."

*

Meg

  • *
  • 5475
    • From Meg with Love
Ingrediente
« Reply #14 on: April 14, 2011, 16:36:45 PM »
si eu m-am gandit la shtevie si ma intrebam cum de nu-ti place, M!
dupa aia am dat clicku' :)
Am si eu blog!
The Black Princess