*

Althe

  • *
  • 3427
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #15 on: August 21, 2012, 18:06:34 PM »
Andreutza, la Teo in postare vezi jos in semnatura un link spre blogul ei. Gasesti acolo reteta :)

Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #16 on: August 21, 2012, 18:22:54 PM »
Wow, ce interesant... Multumesc mult pentru reteta... Nu am auzit pana acum de muraturi facute la soare ... Dar e bine de stiut, mai ales ca urmeaza sa ma mut in curand intr-o tara cu muuuult soare, si chiar imi faceam probleme ca acolo nu o sa am muraturi, caci nu se practica asa ceva acolo...
Sunt tare curioasa cum or sa imi iasa mie cand voi face  :aplauze:
"Some men see things as they are and say why - I dream things that never were and say why not." - George Bernard Shaw

*

deedee

  • *
  • 4188
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #17 on: August 22, 2012, 08:30:05 AM »
Andreutza ti-a raspuns deja RD. Nici reteta mea nu difera mult de a ei. Torn peste castraveti un amestec de apa cu sare, mai adaug cativa catei de usturoi si niste crengute de marar, cateva boabe de mustar si apoi nu-mi ramane decat sa astept ca soarele si caldura sa isi faca treaba. In 2-3 zile sunt gata de mancat.
Singurul regret este ca nu am descoperit inca (si nici gospodinele pe care nu le cunosc nu stiu) o reteta care sa iasa asa si sa-i pastreze peste iarna.

*

Leea

  • 989
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #18 on: August 22, 2012, 10:28:07 AM »
dee, eu la fel fac castravetii pe iarna. Pe fundul borcanului pun boabe de mustar si de piper, frunze de telina, ramurele de cimbru si marar uscate, foi de dafin, uneori si usturoi, iar printre castravetii bine indesati in borcan inghesui cat pot de mult hrean taiat betigase.
Proportia la sare (grunjoasa!) e 1 lingura cu varf la 1 litru de apa. Clocotesc saramura cu inca niste dafin, boabe de mustar si piper, sa se topeasca sarea. Saramura se toarna clocotita in borcane (sub borcane, ca sa nu se sparga, se poate pune o lama de cutit). Trebuie sa acopere bine castravetii. Pe deasupra se mai pun frunze de telina, marar si cimbru. Se pastreaza saramura ramasa, ca mai trebuie putina.
Se acopera borcanele cu un servet pana a doua zi, fara a le inchide. Se mai completeaza cu saramura ramasa (rece). Deja saramura din borcan este putin tulbure. Se insurubeaza bine borcanele si se dau la racoare. Sunt gata dupa aprox. o luna, cand zeama s-a limpezit.

Eu nu suport muraturile cu otet, asa ca nu pun castravetii decat asa de cand ma stiu si stau foarte bine, plus ca au un gust extraordinar. Secrete:
- sarea sa fie grunjoasa
- saramura sa fie foarte fierbinte cand o torni peste castraveti
- sa pui cat mai mult hrean, ca sa nu se inmoaie
- sa inchizi bine borcanele, sa nu intre aer deloc

De anul trecut:



*

deedee

  • *
  • 4188
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #19 on: August 22, 2012, 10:45:56 AM »
Sarumana mult Leea  :pup:
O sa ii dau reteta mamei, sa incerce anul asta. Eu nu am unde sa depozitez, de aceea pasez la ea activitatea de pus muraturi.
Nici eu nu suport castravetii in otet. Si mama asa ii face. Ba intr-o vreme facea unii si mai cumpliti, dupa ceva reteta bulgareasca daca nu ma insel, si punea si zahar in ei. Bleah, nu mi-au placut deloc.

*

RedDeer

  • *
  • 3180
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #20 on: August 22, 2012, 16:35:00 PM »
 :mersi: Leea. E bine de stiut. N-am facut pana acum pentru iarna pentru ca uram idea sa pun otet.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

Meg

  • *
  • 5475
    • From Meg with Love
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #21 on: August 22, 2012, 22:26:14 PM »
Eu am stat in bucatarie in weekend, in timpul saptamanii - pauza. Am produs:
- salata vinete

- ardei copti

- ciorba cu taitei de casa si pui tot de casa :)

si placinta cu dovleac (ratacit prin congi, dar o pun la dulciuri)
Am si eu blog!
The Black Princess

*

Teo

  • 1970
    • Cristina's World
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #22 on: August 27, 2012, 10:44:09 AM »
Bravo Meg  :aplauze:

Leea, o sa fac si eu castraveti dupa sfaturile tale. Pana acum eu am pus pentru iarna castraveti in otet dar tare mi-ar place sa am si castraveti in saramura.

Ma laud si eu cu ce au facut altii pentru mine :) :

   Porumb copt in jar

  Placinta economica cu mere

   E atat de buna!!!   :pofticios: :indragostit:

   Prajitura cu fructe

    Salata de rosii portocalii

Salata asta am mancat-o alaturi de tocana de oaie la ceaun   :pofticios:

   Rulada de oua cu ciuperci

Asta am facut-o eu insa nu o consider o reusita. A fost buna, are fata comerciala, dar nu a fost ceea ce credeam eu ca trebuie sa iasa.

*

Conchita

  • 8015
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #23 on: August 27, 2012, 14:08:48 PM »
 :pofticios: ce e pe-aici.
Leea, castravetii murati descrisi de tine sunt singurii pe care-i mananc.
Am si eu porumb, am sa-l fierb azi. Mai vreau sa fac si un ghiveci, ca mi-e pofta de ceva vreme.
Aseara am facut salata de vinete, varianta romaneasca si Baba Ghanouj, in premiera, care s-a mancat cu paine Naan.
Poze n-am decat de la prajitura cu prune facuta sambata (ca tot mi-a amintit Teo de ea) :

« Last Edit: August 27, 2012, 14:15:35 PM by Conchita »
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

Meg

  • *
  • 5475
    • From Meg with Love
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #24 on: August 27, 2012, 23:17:05 PM »
porumb copt.. n-am apucat decat fiert anul asta.
la praji cu prune am suspinat pe FB :)
Am si eu blog!
The Black Princess

Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #25 on: August 28, 2012, 09:39:49 AM »
recunosc ca imi place sa imi mai bag nasul prin bucatarie., De regula salatele imi ies bune si cea bulgareasca si tatziki si cea de boeuf.

*

Teo

  • 1970
    • Cristina's World
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #26 on: August 28, 2012, 10:31:06 AM »
Conchita, prajitura ta cu prune arata fenomenal  :indragostit:

*

Nimphe

  • *
  • 11854
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #27 on: August 28, 2012, 10:40:29 AM »
Ce de bunatati  :pofticios:

Am facut si eu in w/e o prajitura cu piersici care nu m-a dat deloc pe spate :(
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

*

Conchita

  • 8015
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #28 on: August 28, 2012, 14:10:04 PM »
 :mersi:
Pe mine nu m-au impresionat piersicile in prajitura niciodata, desi crude imi plac mult.  :nehotarat: Pur si simplu mi se pare ca e un fruct care nu se potriveste la prajiturit (cel putin pentru mine). Fructele care imi plac in praji sunt: caise, prune, mere, visine. In rest nu pot spune ca ma dau pe spate, decat poate ca ornament.  :hihi:
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

Teo

  • 1970
    • Cristina's World
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #29 on: September 04, 2012, 11:17:05 AM »
  Mini - pizza

  Pachetele cu carne