*

Lilisor

  • *
  • 2696
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1215 on: June 09, 2017, 10:07:50 AM »
Carnati albi cu mustar dulce  :rusinos:, tare mult imi lipsesc calatoriile in Germania de cand sunt la noua corporatie :hihi:.

Eu am facut alaltaseara burgeri de vita si pt sora lui mr. burgeri de linte. Aia de linte, desi ei i-au placut mai mult decat aia cumparati, mi-au iesit cam ... uscati? Nu stiu cum sa-i descriu, dar te cam zgariau pe gat :hihi:. Aveti vreo idee cum as putea sa ii imbunatatesc sa nu mai fie inecaciosi? Am pus asa: linte verde fiarta cu sare, pesmet, ou si un pic de ulei de masline si condimente.
Carpe diem quam minimum credula postero!

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1216 on: June 09, 2017, 12:03:28 PM »
Eu n-as pune pesmet si ou, o parte din line as freca-o (blendui-o), adaugat usturoi, condimente si tahini.
Bine c-ai vorbit de burgeri, duminica iesim la lac, la gratare, ia sa pregatesc si niste patties dintr-astia.

*

Conchita

  • 8043
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1217 on: June 09, 2017, 15:12:42 PM »
Ce de-ati mai facut.  :cook: Eu, in afara de cate un oatmeal in IP  :hihi: n-am mai facut mare lucru. Am dat-o si noi pe sparanghel, iar in weekend am facut un crumble cu capsuni si rubarba. Weekendul asta lucrez, iar mananc ce apuc  :doh: ca voi fi la un festival multicultural ambele zile. Sa vad ce gasesc pe-acolo, anul trecut am mancat de la ceva africani (nu mai stiu exact care tara o reprezentau).
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

*

RedDeer

  • *
  • 3217
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1218 on: June 09, 2017, 15:53:15 PM »
IP-ul asta pare sa fie o treaba minunata. O sa-l am si eu in vedere.
Intr-o ordine de idei un pic altfel, acum ca a venit vara, e cineva interesanta in a face o raw challenge? E am ramas tot cu asta, ca mi-a facut foarte bine atunci cand am incercat. Ma gandesc la o zi saptamana viitoare, apoi poate 2 zile urmatoarea saptamana, samd.
Daca da, ne mutam la topicul respectiv.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1219 on: June 09, 2017, 16:54:55 PM »
I'm in :D Putem incepe si cu 2 zile pe saptamana, nu mi se pare deloc exagerat cand e cald afara si piata ne ofera de toate celea.

*

RedDeer

  • *
  • 3217
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1220 on: June 09, 2017, 17:18:55 PM »
Woo hoo  :cheer: . Ka, vrei sa impartasesti planul odata ce ti-l faci ca sa ne inspiram una de la alta? Ca eu sunt cu planurile si cumparaturile facute din weekend. Si sa alegem zilele. Caut topicul sau daca nu este zicem la 'ce-am mancat azi'
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1221 on: June 10, 2017, 11:45:31 AM »
RD, m-ai prins :hihi: , eu nu prea sunt cu planurile :nustiu:
La numai doua zile pe saptamana si caldura afara cred ca o voi tine in smoothies si salate. Daca-mi trebuie ceva mai consistent, zoodles cu sos de rosii.

Aseara am facut o salata greceasca, am mancat prima data-n viata masline Arbequina, mai mici decat o aluna si foarte aromate :indragostit:

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1222 on: November 05, 2017, 12:33:50 PM »
Mai mancati cate ceva facut in casa? :hihi:
Maine, dupa serviciu, vine nasul Ninei pe la noi. Cu nevasta-sa, ca s-a casatorit intre timp  :cheer: Si ea e insarcinata  (casatorit, repede dupa a si ramas insarcinata :cheer: ) si nu-i merge bine, adica totul e ok cu fatul, dar ei ii este foarte rau. Si am intrebat-o ce sa fac de mancare, sa n-o apuce greturile numai cat intra in casa si simte miros de nu stiu ce. Si-a dorit spaghetti al pomodoro :nustiu: . Adevarul e ca si sunt foarte bune, chiar daca-i o mancare simpla. Folosesc numai paste De Cecco si sosul facut din polpa si pelati de la Mutti (plus niste ceapa calita f usor la inceput si mai incolo niste catei de usturoi intregi bagati acolo + cateva frunze de busuioc, la amestecatul pastelor cu sosul mai presar iar cateva frunze), la mancat pun parmezan si pecorino pe masa si fiecare isi pune ce si cat vrea.
O sa mai fac si o supa-crema de dovleac, o s-o tin tot vegana, cine vrea, poate manca si de-asta. Iar la desert fondant de castane (briose, muffins) servite cu inghetata de vanilie.
Supa, sosul si fondantul le pot prepara de azi, o treaba tare buna. :like:
Pentru noi voi face azi radacinoase la cuptor, la ele o salata frunza de stejar si mai vad eu ce mai pun pe langa.
« Last Edit: November 05, 2017, 13:57:26 PM by kalua »

*

Hil

  • 8305
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1223 on: November 05, 2017, 16:09:26 PM »
Sarcina usoara! Poate ar ajuta-o o limonada cu ghimbir.
Spor la treaba si mai dezvolta putin cu fondantul pls ca nu am inteles prea bine.


La noi s-a dat ora inapoi si m-am sculat plina de zvac.  :cheer:

Deja am facut ciorba de legume (5' in IP), o iahnie de fasole, am pus de niste 'cuiburi de viespe' (aluatul acela multifunctional) pe care le umplu cu crema cu mar.
Am reorganizat camara de jos, si am dat de diverse care trebuie folosite cat de repede.
Asa am gasit si-un sos de mere,  am pus cateva linguri de gris, niste pumpkin spice si extra scortisoara, putin zahar organic si am tinut totul pe foc pana s-a ingrosat.

Fac si o paine cu maia si iaca-sa am incalecat pe-o sa, ma duc sa ma bat pe umar ca am fost tare vrednica si e de-abia ora 9 :hihi:

PS
saptamana trecuta am facut snitele de ciuperci. Mama facea mereu cand era sezon de ciuperci la noi in HR. E un soi numit piciorul caprioarei, unele fac niste palarii cam cat faci un cerc in fata cu mainile (!) si ieseeau o multime de snitele, o nebunie.
Am luat portobello cu palarie mai mare, le-am taiat fasii si le-am facut clasic, dar azi imi aduce Mr iar si am sa veganizez treaba si o bag si la cuptor. Pana si fii-mea care uraste ciupercile a zis ca snitelele sunt mancabile.
« Last Edit: November 05, 2017, 16:19:59 PM by Hil »

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1224 on: November 05, 2017, 18:23:20 PM »
Chiar ca mai mult decat harnica ai fost! :panic:
Asta-i fondantu': http://soapteculinare.blogspot.de/2010/12/fondant-de-castane-si-ciocolata-cu-sos.html
Snitelele astea vegane prin ce le dai?

*

RedDeer

  • *
  • 3217
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1225 on: November 06, 2017, 16:37:34 PM »
Eu am facut piept de pui la cuptor cu piure de conopida si french green beans la abur. Incercam sa mancam cu mai putin carbohidrati.
Azi fac un pilaf de quinoa la piepturile de pui ramase. Si voi coace si niste sfecla rosie probabil.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

Hil

  • 8305
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1226 on: November 07, 2017, 03:04:18 AM »
Ka, super! Merci de link, precis am vazut cand ai postat-o, dar uite deja cat timp a trecut.

Ca sa incep cu inceputul, snitelele de ciuperci, facute asa clasic au fost mai bune.
La cuptor au trecut printr-un amestec cu consistenta aluatului de clatita, deci apa, faina si condimente. Eu am de la magazinul romanesc mai demult (inca in termen) un amestec de condimente pt pörkölt, chiar bun asa ca asta am pus, apoi prin panko si la cuptor pe tava uleiata putin. Au fost crocante in ziua respectiva, azi de la frigider nu pot spune ca m-au incantat.

Azi m-a inspirat fata asta https://minimalistbaker.com/butternut-squash-bowl-with-jalapeno-queso/

Eu am avut quinoa, dovleac, ciuperci, ardei copt si varza rosie.
In queso am pus caju, drojdie nutritiva, putin cumin (dap!) , putin usturoi granulat, sare si cam 1/4 lingurita de ardei iute afumat (stii tu de care). A iesit incredibil de bun! Mai fac!

Red, sfecla coapta o faci salata? Era de departe una dintre actriturile mele preferate, dar fara hrean proaspat parca nu imi vine sa fac si uite asa trec sezoane intregi fara sa ating leguma asta. :silent:

*

RedDeer

  • *
  • 3217
  • Truth is only as real as our delusion allows
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1227 on: November 07, 2017, 04:04:22 AM »
Hil, deci treci ciupercile taiate prin sosul ala cu apa, faina, panko si condimente si le bagi la cuptor? Nu lasa zeama? Cat le tii ca sa fie crisp si la ce temperatura?
Da, salata fac din sfecla, asta ce mai ramane, pentru ca mananc una sau doua imediat dupa ce le decojesc, asa fara nimic pe ele. Cateodata nici nu le mai fac salata, nu ma mai complic. Si mie imi place cu hrean, dar uite ca mai am o reteta care e foarte buna:
- 2 sfecle
- 1/2 cana bulgur fiert
- 50 g feta cheese (tu parca mananci branza, nu?)
- patrunjel
- vinaigrette
E foarte buna combinatia cu patrunjel si branza feta.
Sfecla e in mod special buna acum toamna.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

*

kalua

  • *
  • 22797
    • Soapte culinare
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1228 on: November 08, 2017, 16:41:30 PM »
Hihi, tocmai am citit ceva foarte nemtesc: zicea cineva ca a facut ieri ardei umpluti si i-a mancat cu sos de rosii (facut separat) si garnitura de orez  :hohot:

*

Hil

  • 8305
Re: Ce mai bucatarim 6
« Reply #1229 on: November 08, 2017, 18:53:40 PM »
Red, deci la 400F. Eu de fapt cam asa coc tot ce-i leguma si vreau sa caramelizez putin.
Erau crocante de la panko, dar nu suficient de maronite dupa vreo 40'
Muult mai bune facute la tigaie

Ka, :lol: f elaborata reteta. Si umplutura ce a fost?

Vreau sa-i fac ceva dulce lui Mr de ziua numelui, dar n-am inspiratie pt ca. nu am chef de mare lucru zilele astea.