Review | Foltene Tratament Împotriva Căderii Părului

foltene_cadereaparului_review

Căderea părului şi starea lui în general deplorabilă este o problemă cu care confrunt de când ştiu. Dacă e analizez, din fragedă pruncie şi până acum, părul meu nu s-a schimbat prea mult în esenţă, cam aceeaşi mătase de porumb cu diverse variaţiuni de culoare şi tunsoare. După ce am descoperit produse de îngrijire şi styling bunicele am mai făcut pace cât de cât cu el, dar la fel ca şi bărbaţii, trăiesc permanent cu o teamă de calviţie care îndeamnă mai întru din când în când pe care un site cu peruci, doar aşa, ca liniştesc gândindu există mereu soluţii.

Despre toate experimentele mai mult sau mai puţin reuşite la care mi-am supus părul aţi tot citit de-a lungul timpului pe blog, dar de la tratamentul cu Rogaine încoace nu am mai scris mai nimic pe tema asta, deşi unele cititoare mi-au tot cerut updates şi am promis o voi face.
Pe scurt, tratamentul a funcţionat foarte bine cât timp dădeam cu Rogaine zilnic, cred a fost singurul tratament de la care chiar am observat îmi crească fire de par noi în zone de pe scalp unde nu aveam până atunci. Cu toate astea am renunţat la el pentru mi se părea o corvoadă dau de două ori pe zi şi uitam mereu îl folosesc, iar în momentul în care nu l-am mai utilizat constant, rezultate au început dispară și ele. În plus ajunsesem într-un punct în care eram mulţumită de părul meu, ştiam mai bine de atât nu se poate şi m-am lăsat pe tânjeală cum s-ar zice.

Vreo doi ani de zile totul a fost în grafic, până de curând când din varii motive am început confrunt cu o cădere a părului aşa bruscă şi accentuată încât intrasem deja în filmul acela care invariabil se termină cu căutări pe Google din care rezultă ca ești pe moarte.
Pe lângă treaba asta, am dezvoltat în premieră şi un soi de dermatită care s-a manifestat prin mâncărimi de scalp groaznice şi apariţia unor mici răni pe alocuri, fenomen care a contribuit şi el cu siguranţă la căderea masivă a părului. Pentru această problema am fost la dermatolog şi am primit un tratament, iar pentru căderea părului, la fix, m-am trezit într-o zi cu un pachet de la Foltène Pharma care conţinea acest kit cu tratamentul împotriva căderii părului despre care povestesc în cele ce urmează. Am fost de acord îl încerc şi scriu despre el doar în cazul în care voi observa vreun efect pozitiv.

 

foltene_caderea_parului_experienta_mea

Foltene – Tratament împotriva căderii părului pentru femei

Kit-ul cu tratament împotriva căderii părului de la Foltene conţine 12 fiole cu tratamentul propriu zis şi un şampon regenerant şi energizant care se foloseşte în paralel.

Tratamentul se bazează pe două principii active cu acţiune sinergică:
Tricalgoxyl, o substanţă despre care nu am reuşit aflu prea multe, dat fiind e brevetată şi testată doar de laboratoarele lor, chestie la care sunt destul de sceptică în general.
Complex nutritiv de biominerale
Deşi am fost destul de neîncrezatoare, pentru singurul ingredient pe care îl ştiam cu rezultate studiate împotriva căderii părului era Minoxidil, am observat totuşi şi acest tratament cu Tricalgoxyl a fost destul de eficient pentru problemele cu care m-am confruntat acum.

Cum se folosește tratamentul Foltene?

Ideal ar fi foloseşti şamponul şi aplici câte o fiolă după fiecare spălare în primele săptămâni, iar apoi după ce observi o îmbunătăţire în privinţa căderii părului mai foloseşti o vreme câte o fiolă de întreţinere, o dată pe săptămână.
Dacă ai terminat deja toate fiolele dintr-un pachet şi nu observi nicio mică îmbunătăţire probabil tratamentul nu este potrivit pentru tine şi ar trebui schimbi strategia.
Personal pot spune ca am observat o mica imbunatatire cam dupa 6 fiole, motiv pentru care m-am si lasat pe tanjeala apoi si urmatoarele 6 le-am aplicat doar o data pe saptamana (eu ma spal pe cap la 2-3 zile).

Aplicarea fiolelor este relativ uşoară, trebuie o desigilezi pe cea pe care urmează o foloseşti, amesteci pulberea cu lichidul prin agitarea flaconului, îi pui pipeta în vârf şi apoi aplici soluţia la rădăcina părului, masând uşor. După ce ai terminat ai grijă arunci doar fiola, nu şi pipeta, pe care va trebui o refolosesti şi la următorea doză de tratament.

Singură chestie enervantă la tratamentul acesta e faptul pentru a activa tratamentul din fiecare fiolă este necesar împingi un piston care conţine substanţa pulbere şi care se află pe capacul fiecărei fiole. Şi e al naibii de greu de împins până la capăt, eu am făcut ceva febra musculara la deget strofocându-. Acum normal, puteţi rugaţi bărbatul facă el asta pentru voi, aşa cum mergeţi cu toate borcanele şi conservele la desfăcut, dar dacă o îi spuneţiDragă, hai îmi împingi şi mie pistonul!”, nu miraţi când o primiţi poate altceva decât ce aţi cerut!

 

foltene_romania_tratament_impotriva_caderii_parului

 

Concluzii:

Tratamentul Foltene împotriva căderii părului s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor mele, care au fost din start destul de realiste. Mi-a ajutat părul îşi revină dintr-o pasă extrem de proastă şi de la o cădere a părului extremă am ajuns la un ritm de cădere al părului relativ normal. Nu îmi mai cade cu pumnul, mai pe româneşte.
Chiar dacă nu conţine Minoxidil, singura substanţă documentată in mai multe studii cu efect demonstrat împotriva căderii părului, se pare are totuşi ingrediente destul de eficiente. În mod surprinzător m-a ajutat şi cu problemele legate de mâncărimea scalpului şi am citit şi alte reviewuri în care anumite persoane au beneficiat şi de acest “bonus”. Am observat asta pentru în zilele în care aplicam doar tratamentul de la dermatolog fără aceste fiole, dermatita era mai supărătoare. Habar n-am însă cărui ingredient se datorează acest efect suplimentar.
Momentan fac o mică pauză căci am terminat cele 12 fiole primite cadou, dar am de gând îmi mai cumpăr o tură de fiole şi repet tratamentul după vreo două luni.
Cel mai probabil, la fel ca orice tratament de acest tip, va avea efecte variabile în funcţie de problemele persoanei care îl foloseşte. Trebuie ţii cont şi de faptul părul are un ciclu natural de creştere/cădere şi fiecare persoană se confruntă şi cu momente de cădere mai accentuată a părului, fără ca asta fie ceva anormal. Dacă te confrunţi cu o cădere a părului care durează de ceva timp şi nu răspunde la tratamente de tipul acestuia, trebuie vizitezi neapărat dermatologul. Căderea părului poate avea cauze multiple, de la probleme dermatologice la probleme interne mai mult sau mai puţin serioase, deci e bine nu neglijezi acest semnal pe care corpul încearcă ţi-l transmită şi depistezi adevăratele cauze ale problemei.

P.S.  Nu am renunţat totuşi la ideea de a-mi cumpăra nişte peruci, doar aşa, pentru #bogăţie şi #opulenţă. Adică ce domle, numai Beyonce aibă o colecţie de peruci în valoare de 1 milion de dolari?

Tratamentul Foltene împotriva căderii părului pentru femei poate fi achiziționat fie din farmacii, fie online de AICI.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Follow: